h

Is Amersfoort op “jacht”?

3 oktober 2013

Is Amersfoort op “jacht”?

100331_ANPk_gehandicapten.jpg (368×266)De gemeente Amersfoort heeft per augustus 14 gehandicapten hun parkeerplaats afgenomen. De SP heeft onderzoek gedaan naar de redenen. De meeste van deze gehandicapten kunnen aantonen de plek om medische redenen nodig te hebben, eenvoudigweg omdat anders de afstand tot hun auto te groot is om te overbruggen. Onderzoek van medici bevestigt dit.

Het gaat hier in enkele gevallen om mensen ver in de 70.

Bij hen zijn verkeerscontroles uitgevoerd en bij 9 controles in één week tijd komt de statistisch foutieve conclusie: er is het hele jaar voldoende parkeerruimte, de vergunning is niet nodig! In tijd van bezuinigingen maakt men tijd en mankracht hiervoor vrij. Wat is nut en het doel?

We praten hier over een gemeente die tegelijkertijd door onzorgvuldig beleid miljoenen verlies lijdt in Vathorst, die miljoenen meer heeft uitgegeven aan het Eemplein, die het terrein van het Elisabethziekenhuis onbebouwd laat, in plaats van daar, naast natuur, ook dringend noodzakelijke sociale (starters)woningen te bouwen. En voor misschien een paar minuten tijdwinst miljoenen uitgeeft voor een reconstructie van de BWlaan en de spoorwegovergang. De vraag is dan ook heeft de gemeente deze parkeerplaatsen nodig?

Ter vergelijking: we praten bovendien over een college dat de auto op een vaste eigen plek vlak bij het gemeentehuis zet om geen stap teveel te hoeven zetten. Is dit niet hypocriet? Geen van hen is gehandicapt! Het college van BenW misgunt gehandicapten hun noodzakelijke parkeerplek, maar zorgt wel geheel onnodig voor zichzelf. Meten met twee maten?

Bijzonder is ook dat gehandicaptenparkeerplaatsen worden opgeheven voordat de bezwaartermijn verlopen is. Alsof de uitslag van zo’n bezwaar vaststaat? Hoe serieus wordt dan nog naar zo’n bezwaar gekeken? Bovendien wordt het bezwaar behandeld door mensen die zelf betrokken zijn bij het uitvoeren van het gemeentelijk parkeerbeleid. Noemen we dat niet: “de slager die zijn eigen vlees keurt”?

In deze tijd van bezuinigingen zou je verwachten dat de gemeente wel iets anders te doen heeft dan gehandicapten hun parkeerplaats af te nemen.

Waar is het sociale gezicht van de gemeente?

Reacties

Citaat: "Waar is het sociale gezicht van de gemeente?"

Dat heeft de gemeente niet. Ze heeft alleen een sociaal masker.

Ook ik zit met de zelfde problemen . Het is toch gek dat als je een keuring moet ondergaan en dan krijgt te horen dat je dus een parkeerplek nodig hebt . Je dan nog volgens een regeling die uitgevoerd wordt 9x zelfs (of dat het niks kost ) je geen parkeerplek meer kan krijgen . Ik zit nu in afwachting maar vrees dat ik mijn parkeerplek kwijtraak omdat mijn buren afgelopen maand verhuist zijn en er dus weer twee auto's missen en de nieuwe bewoners er volgende maand gaan wonen . En ik zo nu al vrees dat ik zo niet meer het huis uit durft omdat ik geen parkeerplek hebt voor het huis als ik weg ben. Ook heb ik een zoon die de zelfde handicap heeft en ook niet kan fietsen . Hij moet gehaald en gebracht worden van en naar school . De gemeente heeft voor hem geen geschikte vervoers voorziening . Mijn man zou ons dan eerst voor de deur uit moeten laten stappen en vervolgens een parkeerplek zoeken . Ook hij heeft atritisch psoriatica een reuma met vaak ontstekingen aan de gewrichten . Maar goed de gehandicapten in Amersfoort mogen wel extra gepest worden . Wij kunnen het wel hebben . Makkelijke beslissingen nemen over mensen die alle klappen uit alle hoeken krijgen . Laat ze maar eens een dagje met ons gezin meedraaien daar nodig ik ze voor uit .

Ik heb vandaag bericht gehad en ben mijn invalide parkeerplaats dus kwijt :-( nu nog een flinke vent die de paal moet komen uitgraven .Ik sta niet meer voor mezelf in als ik thuis ben als ze de plek weghalen . Of kan ik maar beter mijn auto laten staan en achter de geraniums blijven zitten ?

Reactie toevoegen

U bent hier