h

Behoud de Vijverzaal voor Puntenburg en de Wijk!

23 januari 2014

Behoud de Vijverzaal voor Puntenburg en de Wijk!

Dat de Alliantie besloten heeft de Vijverzaal in zorgcentrum Puntenburg in het Soesterkwartier per 1 mei te sluiten is schadelijk voor zowel de bewoners van Puntenburg als de wijk Soesterkwartier.
 
In deze wijk wonen veel ouderen. Vereenzaming is een groot risico. De Vijverzaal voorkomt vereenzaming juist, want de maaltijdvoorziening is niet alleen voor de Puntenburgbewoners maar ook voor de omgeving. Behoud van de Vijverzaal is extra belangrijk omdat er in dit deel van het Soesterkwartier al een buurthuis gesloten is en er in deze zaal ook sociaal-maatschappelijke activiteiten plaats vinden.
 
Omdat de Alliantie de Vijverzaal al per 1 mei wil sluiten mag er geen tijd verloren gaan. Daarom dient de SP dinsdag a.s. in de gemeenteraad een motie in die van het college vraagt om met de Alliantie contact op te nemen met als inzet: behoud van de Vijverzaal als eet- en ontmoetingsplek voor de buurt.
 
De gemeente erkent zelf het risico van vereenzaming. Alle reden dus om de daad bij het woord te voegen!
 
Overigens is dit niet de eerste keer dat de vijverzaal met sluiting bedreigd wordt, in 2010 verzette de SP zich samen met de bewoners ook al tegen sluiting.

Reactie toevoegen

U bent hier