h

Even voorstellen: Marc Smits (5)

7 maart 2014

Even voorstellen: Marc Smits (5)

Even voorstellen: Ik ben Marc Smits, 22 jaar en geboren in Amersfoort. In het dagelijks leven studeer ik geschiedenis aan de Universiteit Utrecht en ben ik bezig om mijn lesbevoegdheid te halen. Ik woon in het Leusderkwartier.

Sinds 2007 ben ik lid van de SP en van ROOD, de jongerenorganisatie van de SP. Ik ben heel bewust lid geworden van de SP. De strijdbaarheid en het actievoeren spraken mij erg aan.

Aanleiding om lid te worden waren de grote scholierenprotesten in 2007 tegen de ‘ophokplicht’. ROOD was in Amrsfoort de enige organisatie die actief scholieren organiseerden om voor hun rechten op te komen.

Ik ben daarna actief geworden binnen ROOD en de SP Amersfoort en heb vier jaar lang in het landelijk bestuur van ROOD gezeten. Daar heb ik vele voorbeelden gezien dat, als mensen zich organiseren en opkomen voor hun rechten, verandering afgedwongen kan worden.

Verandering is in Amersfoort broodnodig. Jarenlang worden de verkeerde keuzes gemaakt. Het is schrijnend om te zien hoe lang je moet wachten voor een betaalbare woning in Amersfoort. Dit college doet daar helemaal niets aan.

Sterker nog, het probleem wordt alleen maar groter gemaakt door de sloop en verkoop van sociale huurwoningen. Terwijl dit college bezuinigt op buurthuizen, wordt voor vele miljoenen de kersenbaan aangelegd. Een zinloze weg, die een prachtige buurt vernielt en waar honderden bomen voor moeten wijken.

Kortom: een sterke en strijdbare SP is een voorwaarde voor een 100% sociaal Amersfoort. Daar ga ik me de komende jaren keihard voor inzetten!

U bent hier