h

Even voorstellen: Rob Molenkamp (3)

12 maart 2014

Even voorstellen: Rob Molenkamp (3)

Ik ben Rob Molenkamp en woon samen met Sandra Hertog en onze twee dochters Lena en Meike. We hebben een gezellig en gezond gezin. Na mijn afstuderen heb ik vele jaren in de psychiatrie gewerkt en voor de klas gestaan op enkele middelbare scholen. De eerste jaren gaf ik les in het vak Godsdienst en Levensbeschouwing. De laatste jaren doceerde ik Maatschappijleer en Maatschappijwetenschappen.

De ziekte van Lyme heeft mijn leven de afgelopen paar jaren flink veranderd. Gelukkig ben ik sinds enkele maanden volledig genezen. Als vorm van revalideren werk ik als vrijwillig medewerker van het Wetenschappelijk Bureau van de SP. Ik organiseer de Moed debatten en schrijf artikelen voor de Tribune en de Spanning.

Toen er nog geen SP Amersfoort was sloot ik me aan bij het werkgroepje dat onze afdeling moest gaan vormgeven. Ik had toen echter te weinig zitvlees om het vele vergaderen dat daarvoor nodig is vol te houden. Ik haakte af en sloot me aan bij de scholengroep van Amnesty Amersfoort. De afgelopen 5 jaar was ik tevens voorzitter van Amnesty Amersfoort. De afgelopen 2 jaar ben ik me weer actief gaan inzetten voor de SP

De meeste SP'ers hebben solidariteit, menselijke waardigheid en gelijkwaardigheid in hun genen zitten. Ik ook. Tijdens mijn studie Theologie kwamen deze drie begrippen veel aan bod. 'Als Jezus weer op aarde zou komen zou hij zeker SP gaan stemmen' hield ik mijn studiegenoten voor. Nu ben ik ervan overtuigd dat religie een prachtige projectie is van de mens. Nuttig en voor miljarden mensen een houvast. Voor mij echter een beperking met teveel negatieve kanten.

Amersfoort is een stad met meer dan genoeg geld om iedere inwoner te voorzien van werk en een goed inkomen. Toch zie ik een grote tegenstelling tussen de vele miljoenen die uitgegeven worden aan bouwprojecten als de westelijke ontsluiting, het Eemplein en de Kersenbaan en de tientjes die de gemeente overheeft voor het ondersteunen van initiatieven vanuit de samenleving. Dit moet anders! Willen we een werkelijk duurzame stad dan moeten we stoppen met geldverslindende, milieubelastende bouwprojecten en inzetten op kleinschalige projecten. De gemeente roept de bewoners op om minder tegels en meer groen in hun tuinen aan te leggen. Het goede voorbeeld zie ik echter totaal niet!

Sinds we een eigen huis hebben klus ik veel. Erg leuk maar ook zeer tijdrovend werk.
Ik maak graag muziek met een paar vrienden. Voor de lol en zonder enige pretentie, vandaar dat we ons Pretensky noemen.

Het Lockhorsterbos vind ik een van de mooiste plekken van Amersfoort. Een mooi voorbeeld van natuur die met rust gelaten wordt. Als fotograaf van paddenstoelen en mossen een walhalla. Dus gemeente; handen af van de natuur! Dat scheelt geld en levert de beste biodiversiteit. Natuurlijk moeten bomen die op omvallen staan gekapt worden. Maar laat ze daarna liggen en ruim niet alle bladeren op. Dode bomen en bladeren zijn het voedsel voor een gezonde natuur.

U bent hier