h

SP wil veilige werkzaamheden Kersenbaan

30 januari 2014

SP wil veilige werkzaamheden Kersenbaan

De SP maakt zich zorgen om de veiligheid van de werkzaamheden aan de Kersenbaan die deze week gestart zijn, en heeft daarom het college om opheldering gevraagd. De SP wil onder andere weten of en hoe er gebruik wordt gemaakt van verkeersregelaars, en of het college maatregelen neemt om de veiligheid te verbeteren.
 
Begin deze week is er gestart met de bomenkap langs het traject van de Kersenbaan. Al snel doken er sigalen van omwonenden op dat het met de veiligheid hierbij niet zo nauw genomen wordt. Er verscheen zelfs een filmpje op Youtube waarin te zien is hoe er een boom gekapt wordt terwijl er net een auto en een fietser langs rijden.
 
 
Uit waarnemingen blijkt verder dat er bij de Roethof Rotonde sprake is van een verkeerschaos. Wegverkeer zou zonder waarschuwingssignalen de weg op rijden. Fietsers en andere weggebruikers zouden met gevaarlijke en onverwachte verkeersbewegingen geconfronteerd worden. Bovendien zien omwonenden dat langs de weg gekapte bomen gevaarlijk dicht langs geparkeerde auto's neervallen en dat ook hier fietsers ontwijkende bewegingen moeten maken.
 
De SP is nooit een voorstander van de Kersenbaan en de bijbehorende bomenkap geweest, maar vindt wel dat nu de werkzaamheden eenmaal  begonnen zijn dit ook veilig moet gebeuren en roept daarom het college op om zo snel mogelijk actie te ondernemen om deze veiligheid te waarborgen. 

Reactie toevoegen

U bent hier