h

SP Amersfoort Verkiezingsprogramma

24 januari 2014

SP Amersfoort Verkiezingsprogramma

Deze week heeft de SP Amersfoort haar verkiezingsprogramma gepresenteerd. Na jaren van verkeerde keuzes in de Amersfoortse politiek vindt de SP dat het tijd wordt voor een 100% sociaal Amersfoort. Een Amersfoort waar gekozen wordt voor voldoende betaalbare woningen. Een Amersfoort waar gekozen wordt voor toegankelijke zorg voor iedereen. Een Amersfoort waar weer gekozen wordt voor sociale voorzieningen en groen in de wijken. Maar bovenal een Amersfoort waar eerst en vooral gekozen wordt voor de mensen, en niet voor dure prestigeprojecten.

Volksvertegenwoordigers vergeten nog wel eens dat ze er niet voor zichzelf zitten, maar dat ze in dienst staan van de bevolking. Amersfoort heeft het allemaal meegemaakt de afgelopen jaren. Partijen die niet naar de echte behoeften van mensen luisteren maar alleen maar bezig zijn met hun eigen geldverslindende prestigeprojecten. Raadsleden die van de ene naar de andere partij overhuppelen om maar dat pluche vast te houden. Partijen die als paddenstoelen uit de grond schieten en zich als jong en nieuw presenteren terwijl ze zijn opgericht door politici die er eerder ook al een rommeltje van hebben gemaakt in de Amersfoortse Raad.

Dat is niet wat Amersfoort nodig heeft de komende jaren!

Er komen belangrijke nieuwe zorgtaken op het bordje van de gemeente te liggen, en de gemeente krijgt hier ook nog eens minder geld voor van het VVD/PvdA Kabinet uit Den Haag. We willen toch niet dat partijen die meer met zichzelf en met hun hobbyprojecten bezig zijn deze belangrijke overdracht gaan afhandelen? De SP heeft zich altijd al ingezet voor betere zorg en een sociaal beleid en is dan ook de aangewezen partij om het overhevelen van deze zorgtaken straks aan te pakken.

Veel mensen denken dat het allemaal toch niet uitmaakt of en waarop je stemt. Maar is het toeval dat een gemeente als Heerlen waar de SP in het bestuur zit nu is uitgeroepen tot meest sociale gemeente van Nederland?

Zou u dat ook niet willen in Amersfoort? Zou u niet graag in een 100% sociale gemeente willen wonen?

De keuze is aan u!

Download hier ons programma:

Of lees ons programma hier online:

Foto: SP
Foto: SP

U bent hier