h

Even voorstellen: Bob van Ravensberg (8)

28 februari 2014

Even voorstellen: Bob van Ravensberg (8)

Bob van Ravensberg, nummer 8 op de kandidatenlijst stelt zich voor.

Ik ben Bob van Ravensberg, 29 jaar oud en ik woon in de wijk Liendert. Ik werk als fysiotherapeut en handtherapeut in Barneveld en Diemen, en ben sportinstructeur voor ouderen. In mijn vrije tijd boks ik bij Fair Fight Amersfoort, drink ik wat met vrienden in café Marktzicht en speel ik gitaar.

Als fysiotherapeut werk ik met mensen uit alle lagen van de samenleving. Ik zie dan ook regelmatig wat een effect beslissingen van de politiek op het leven van mensen kan hebben. En dat is meestal niet zo positief.

In 2005 ben ik SP-lid geworden, en ben actief geworden bij ROOD, de jongeren van de SP. Sinds 2011 ben ik ook actief met de SP Amersfoort. Het liefst ga ik de straat op en de buurt in om met mensen in gesprek te komen.

Wat mij voornamelijk opvalt in Amersfoort is dat de mensen zich niet serieus genomen voelen door de politiek. En dat gevoel is volgens mij terecht. Ik zie namelijk dat het huidige college met de mooiste woorden verschrikkelijke bezuinigingen doorvoert in de zorg, in sociale voorzieningen en in de leefbaarheid van de wijken. Bezuinigingen waardoor Amersfoorters hard geraakt worden. Tegelijkertijd zie ik dat er geïnvesteerd wordt in belachelijke prestigeprojecten waar Amersfoorters niks mee hebben.

Ik hoop dat veel mensen zullen inzien dat een ander Amersfoort mogelijk is. Dat andere keuzes gemaakt moeten worden in de politiek. En dat bij die keuzes de menselijke maat als leidraad wordt genomen.

En een sterke SP is nodig voor zo'n 100% sociaal Amersfoort!

Reacties

Mooi verhaal en leuke bezigheden! Zo te horen sta je midden in de samenleving en in contact met zowel jongeren als ouderen. Ook leuk dat je zelf jong en enthousiast bent voor de SP! (Volgens mij heeft Amersfoort ook dringend behoefte aan wat 'verse frisse geesten' in de Raad ;-)!
Tipje: Laat je eigen geluid niet te veel overschaduwen door termen die 'te vaak' gebruikt worden, zoals 'prestigeprojecten', maak duidelijk welke dat zijn. Veel mensen raken snel gewend aan zulke termen, maar snappen de inhoud of consequenties niet. Een Golfbaan XL of een uitkering en serieuze kansen op weer meedoen als je je baan verliest? Is duidelijker denk ik. Blijf jezelf!

Van harte succes gewenst!!!!!

Reactie toevoegen

U bent hier