h

Huurders Randenbroek-Zuid: 'Wij zijn geen melkkoe'

3 november 2014

Huurders Randenbroek-Zuid: 'Wij zijn geen melkkoe'

De huurders van Randenbroek-Zuid hebben, samen met de SP Amersfoort, een doos melkpakken aan de Alliantie overhandigd. Met deze actie maakten zij de woningbouwcorporatie duidelijk dat ze geen melkkoe zijn en dat de gedwongen koppelverhuur van de parkeerplaatsen moet stoppen.

Buurtbewoner Gino Mac Donald: 'Wij betalen enorm veel geld voor een parkeerplaats die veel van ons niet willen of niet nodig hebben. De Alliantie gebruikt ons als melkkoe en daar moet een einde aan komen.'

Vorige maand schreven bewoners gezamenlijk een brief naar de Alliantie. Zij wilden de mogelijkheid om het contract van de parkeerplek op te zeggen. De woningbouwcorporatie weigerde in gesprek te gaan met de bewoners.

"We hebben de Alliantie verschillende keren uitgenodigd voor een gesprek. Maar keer op keer weigerden ze. Daarom zijn we zaterdag naar hen toegegaan. We zijn blij dat ze daar hebben toegezegd dat ze in elk geval met ons in gesprek willen. In dat gesprek zullen wij duidelijk maken dat er een einde moet komen aan de verkapte huurverhoging.", aldus Mac Donald

De SP Amersfoort ondersteunt de acties. "Het is bizar om te zien dat de bewoners al een jaar lang genegeerd worden door de Alliantie. Deze verkapte huurverhoging moet stoppen. Wij ondersteunen de bewoners in de strijd voor betaalbare woningen en zeggenschap van huurders", aldus Bob van Ravensberg van de SP Amersfoort.

Reactie toevoegen

U bent hier