h

SP wil terugkeer pinautomaat in Hooglanderveen

17 december 2014

SP wil terugkeer pinautomaat in Hooglanderveen

Foto: Sergey van Daalen

Dinsdagavond 16 december overhandigde SP-er Bets Beltman zo’n 330 handtekeningen van Hooglanderveense huishoudens aan dorpswethouder Buijtelaar. Handtekeningen, opgehaald met als doel de terugkeer van een pinautomaat in het dorpscentrum.

Foto: Sergey van Daalen
Naast de handtekeningen ontving Buijtelaar een grote pinpas (A3 formaat) op naam van de inwoners van Hooglanderveen.  Dit om duidelijk te maken dat een pinautomaat voor het dorp een belangrijke en noodzakelijke voorziening is. Voor veel ouderen en minder validen is het een serieus probleem, dat zij alleen met hulp van anderen aan hun geld kunnen  komen.

Foto: Sergey van Daalen
Beltman werd - ondanks  de kou en regen - vergezeld door een twintigtal dorpsbewoners. Zij drong er bij de wethouder op aan om voor een oplossing te zorgen, zodat er in 2015 weer gepind kan worden.  

Foto: Sergey van Daalen
Hooglanderveense Machteld Mossink gaf Buijtelaar nog een argument in handen om de RABO op te porren: zij wees op de rol die de RABO bank van oudsher in het dorp speelt en dat bewoners dan ook wel wat van die bank mogen verwachten.  

Foto: Sergey van Daalen
Daarnaast benadrukte zij het belang van het beschikken over contant geld voor het bedrijfs- en het verenigingsleven : “zonder cash bij de hand geef je minder uit – en dat is niet goed: noch voor de middenstand in het dorp, noch voor de diverse dorpsactiviteiten”

Foto: Sergey van Daalen
Buijtelaar zegde toe dat hij voor eind januari contact heeft met de verschillende, bij plaatsing van een pinapparaat betrokken partijen en dan meer duidelijkheid kan geven. Hij beloofde in ieder geval zijn aandeel te leveren opdat er in het dorp weer gepind kan worden. Namens de bewoners toonde Beltman zich tevreden met deze toezegging.
Foto: Sergey van Daalen

Reactie toevoegen

U bent hier