h

SP-lijsttrekker Ad Meijer: ‘Reken af met de westelijke ontsluiting’

8 maart 2015

SP-lijsttrekker Ad Meijer: ‘Reken af met de westelijke ontsluiting’

Foto: Diederik Olders

De aanleg van de westelijke ontsluiting moet gestopt worden. Dat heeft SP-lijsttrekker Ad Meijer vrijdag bij een actie van de SP en bewonersgroepen gezegd. Meijer: ‘Het is een zinloze, peperdure weg en zorgt voor een enorme schade aan de natuur. Op 18 maart hebben kiezers de kans om af te rekenen met de aanleg van dit prestigeproject. Een stem op de SP is een stem tegen de westelijke ontsluiting.’

De weg gaat 67 miljoen euro kosten, minstens 3000 bomen zullen sneuvelen. ‘De provincie heeft de Amersfoort onder preventief financieel toezicht gesteld. Het is niet uit te leggen dat er tegelijkertijd 67 miljoen over de balk wordt gesmeten voor een zinloze weg. Daarnaast zal de schade aan de natuur onherstelbaar groot zijn. De gemeente Amersfoort en de provincie Utrecht moeten stoppen met de voorbereidingen voor deze weg,’ aldus Meijer.

Afgelopen weekend liet de SP samen met bewoners zien wat de schade als gevolg van de aanleg van de weg zal zijn. Ruim 5 kilometer lint werd in het bos gespannen. Binnen dit gebied zullen, als de aanleg van de weg doorgaat, 3000 bomen verdwijnen.

Reactie toevoegen

Foto: SP
Foto: SP

U bent hier