h

Stop de Westelijke Ontsluiting!

5 maart 2015

Stop de Westelijke Ontsluiting!

De SP gaat op 6 maart het traject van de Westelijke Ontsluiting voorzien van linten en posters. Zij wil hiermee protesteren tegen de aanleg van deze provinciale weg.

De Westelijke Ontsluiting zal minstens 67 miljoen euro gaan kosten. Ook zullen vele hectare groene ruimte en minimaal 3000 bomen verdwijnen. Ondertussen staat Amersfoort onder preventief toezicht van de provincie en zal er flink bezuinigd gaan worden op het sociale domein en onderwijs. 

De winst die deze rondweg op moet gaan leveren staat hiermee in schril contrast. Het gaat om hooguit één a twee minuten tijdwinst in de spits. Buiten de spits zal het gaan om seconden tijdwinst.

De SP vindt het buitengewoon onverantwoord om in barre financiële tijden zulke uitgaven te doen. Daarnaast zal volgens de SP de schade aan de natuur onherstelbaar en erg groot zijn.

De actie vindt plaats bij de Bernhardkazerne (Barchman Wuytierslaan 19) om 16:30.

Reacties

Ik wil de SP steunen en veel succes wensen in de strijd tegen de ridicule kap van zoveel natuurschoon. Ik zag vandaag tijdens een fietstocht door die natuur (Soestduinen, Bokkeduinen e.o.) de talloze posters en linten en bij de kazerne ook de SP'ers. Fantastisch! Ik switch van GL naar SP voor Staten '15.

Reactie toevoegen

U bent hier