h

SP steunt Volkspetitie Red de Zorg

17 mei 2015

SP steunt Volkspetitie Red de Zorg

Foto: Bob van Ravensberg

De vakbonden FNV & CNV zijn een volkspetitie begonnen die de regering oproept om de afbraak van de zorg te stoppen. In 6 weken tijd willen ze hiervoor 300.000 handtekeningen ophalen. De SP steunt de actie van de bonden, en daarom zijn deze zaterdagmiddag ook leden van de SP Amersfoort met handtekeningenlijsten de straat op gegaan.

Op straat bleek al snel dat mensen de bezuinigingen op de zorg helemaal zat zijn. Bijna iedereen heeft direct of indirect wel eens met de zorg te maken. Of je nu zelf in de zorg werkt of zorg nodig hebt, mensen blijken allemaal zo hun verhalen te hebben.

Foto: Bob van Ravensberg
Zo vertelden mensen ons dat ze hun baan kwijtraakten of zonder inkomen moesten werken omdat de PGB's niet meer uitbetaald worden. Een verpleegster vertelde ons dat er soms onnodig veel bedden in het ziekenhuis bezet worden omdat er geen ruimte meer is om mensen over te plaatsen naar een verzorgingstehuis.

Andere mensen koken dagelijks zelf eten voor hun oude moeder, omdat het personeel van het verzorgingstehuis de werkdruk niet meer aan kan en geen tijd heeft om hun moeder van een fatsoenlijke maaltijd te voorzien.

Foto: Bob van Ravensberg
Weer een andere voorbijganger vertelde ons dat kennissen van hen, waarvan de een mantelzorg verleent aan de ander, noodgedwongen apart moesten gaan wonen omdat ze anders gekort worden op de uitkering. Dit is het gevolg van de kostendelersnorm, ook wel bekend als de 'mantelzorgboete'.

Zo blijkt er enorm veel mis te zijn in de zorg, en het kostte dan ook weinig moeite om mensen te overtuigen om hun handtekening te zetten. Mocht u zelf ook willen tekenen, dan kan dat ook online.
 

Reactie toevoegen

U bent hier