h

RED NIMMERDOR overhandigt petitie en reikt prijs uit aan wethouder Tigelaar

2 december 2015

RED NIMMERDOR overhandigt petitie en reikt prijs uit aan wethouder Tigelaar

Foto: Sergey van Daalen

Dinsdag heeft wethouder Tigelaar een door 1400 mensen ondertekende petitie in ontvangst genomen. Het actiecomité RED NIMMERDOR wil dat de wethouder pas op de plaats maakt met de kaalslag die nu is ingezet in het bos. Ook wil het actiecomité dat de wethouder stopt met het op grote schaal inzetten van Roundup, een voor dieren en planten kankerverwekkend middel. Het alternatief dat RED NIMMERDOR aan biedt is natuur en mensvriendelijk.

Rob Molenkamp (Raadslid SP) hierover: “Vervang de laanbomen een voor een, dit is een aanbeveling uit het cultuurhistorisch onderzoek dat de gemeente zelf heeft laten uitvoeren. Dring de vogelkers en amerikaanse eik in een veel rustiger tempo terug. De waarde van deze boomsoorten wordt door de gemeente sterk onderschat. En handel vooral in overleg met de gebruikers van het bos.”

Naast de petitie kreeg de wethouder ook een prijs voor het meest robuuste beheerplan sinds jaren: Een gouden eikelhoed.

Enkele betrokkenen hielden een toespraak. Bart Beeftink sprak over de balans die volledig zoek raakt. Amersfoort was lang geleden de groenste stad van het land. Nu dreigen we de stad met de grootste jaarlijkse bomenkap te worden. Ook noemde hij de communicatie als een terugkerend hoofdpijndossier voor de gemeente.

Jon Rietman sprak namens het actiecomite RED NIMMERDOR over zijn toenemende betrokkenheid en zorg.

De wethouder liet weten dat er altijd de mogelijkheid is voor iedereen om met vragen naar de bouwkeet te gaan op vrijdag middag tussen 15u en 16u. Het actiecomité gaat hier niet mee akkoord en kondigde aan door te gaan met de actie.

Reactie toevoegen

Foto: SP
Foto: SP

U bent hier