h

Bachwegbewoners massaal in actie voor gezonde woningen

10 februari 2016

Bachwegbewoners massaal in actie voor gezonde woningen

Foto: SP Amersfoort

De Amersfoortse SP is diep onder de indruk van de bewoners van de Bachweg die woensdag 10 februari,  samen met de SP, een brief aan de Alliantie hebben aangeboden. Massaal liepen zij van hun flats aan de Bachweg naar de Alliantie om oplossingen te eisen voor de ziekmakende schimmel in hun woningen, duidelijkheid te krijgen over de slooptoekomst en om aan te geven hoe ontevreden zij zijn over de torenhoge huur- en stookkosten.

De Alliantie, die jarenlang niet goed omging met klachten van bewoners, beloofde direct bij binnenkomst om volgende week mensen te gaan bellen om over individuele oplossingen te praten. Ook gaven ze aan dat ze het heel goed vonden dat de mensen zo massaal in actie zijn gekomen. De bewoners van de schimmelflats hadden duidelijk moeite om de Alliantie gelijk te geloven.

Foto: SP Amersfoort
Hugo Kruyt van de SP Amersfoort: “Het is heel jammer dat de Alliantie niet eerder de problemen van deze mensen serieus heeft genomen. Daarom is het wantrouwen nu erg groot. Wij hopen vooral dat de Alliantie snapt dat alle bewoners schimmelproblemen hebben en dat iedereen een goede oplossing verdient. Wij blijven als SP betrokken tot alle bewoners een rechtvaardige oplossing hebben gekregen.”

Om de schimmelproblemen kracht bij te zetten werd er en lekkere kop paddenstoelensoep geserveerd voor de Alliantiemedewerkers. Dat sommige bewoners de schimmelproblemen zat zijn mag duidelijk zijn. Melissa, die een jonge zoon heeft die veel gezondheidsklachten heeft door de schimmel zegt: “Dat is niet hoe je met mensen omgaat, dit doe je een hond nog niet aan, laat staan je bewoners.”

Foto: SP Amersfoort
De SP is in november 2015 en begin januari met de SP klopclub bij alle bewoners langs geweest van de vier portiekflats. De verrotte en lekke kozijnen en de daarmee ongezonde leefsituatie leidde ertoe dat de SP alle bewoners bij elkaar zette om te kijken of zij samen de problemen aan konden pakken. Dit wierp zijn vruchten af: Binnen een week was er een brief opgesteld en een week later, hadden bijna alle huishoudens de brief ondertekend. Weer een week later liepen ze zij aan zij naar de Alliantie om op te komen voor hun rechten.

Foto: SP Amersfoort
De SP zal raadsvragen stellen om te voorkomen dat in de toekomst huizen in Amersfoort zo ongezond voor de bewoners kunnen worden en om duidelijkheid vanuit de gemeente over de toekomst van deze huurders te krijgen.

Er is zeer veel media-aandacht geweest voor deze actie van de bewoners, neem een kijkje in de woningen:

Reactie toevoegen

U bent hier