h

Bewoners en SP: 'Maak de Telemannhof weer veilig!'

18 februari 2016

Bewoners en SP: 'Maak de Telemannhof weer veilig!'

Foto: Bets Beltman

Onder dit motto hebben bewoners van de Telemannhof afgelopen woensdagochtend gesproken met Portaal over de onveilige situatie in hun flatgebouw. Dit gesprek kwam tot stand nadat er met hulp van de SP handtekeningen onder alle bewoners waren opgehaald. Meer dan 80% van de bewoners maakt zich zorgen over de toenemende onveiligheid en tekende voor een spoedig gesprek met Portaal over te treffen maatregelen in het gebouw.

In de afgelopen maanden zijn zeker een tiental bewoners slachtoffer geworden van diverse vormen van criminaliteit: inbraken, (pogingen tot) oplichting, en een beroving met geweldpleging.

Dat deze voorvallen de merendeels oudere bewoners van de Telemannhof grote zorgen baren bleek wel tijdens het zeer geanimeerde gesprek – bij het vertellen van hun ervaringen liepen emoties soms hoog op.

Foto: Bets Beltman
De bijeenkomst eindigde succesvol: Portaal heeft toegezegd om samen met hun veiligheidsspecialist en enkele bewoners een werkgroep te vormen om mogelijke maatregelen uit te werken en een voorstel ter verbetering van de veiligheid te doen.

Reactie toevoegen

U bent hier