h

SP feliciteert Bachweg met einde schimmelparadijs

21 maart 2016

SP feliciteert Bachweg met einde schimmelparadijs

Foto: SP Amersfoort

De Amersfoortse SP heeft afgelopen zaterdag de bewoners van de Bachweg gefeliciteerd met het einde van het schimmelparadijs. Nadat de bewoners met de SP in actie waren gekomen, en onder toezicht van de landelijke media naar de Alliantie trokken, is de woningcorporatie rap overstag gegaan.

Hugo Kruyt, bestuurslid van de lokale SP, is erg tevreden: “Zoals iedereen op TV heeft kunnen zien was de schimmelproblematiek zo erg dat het ongezond was om op de Bachweg te wonen. Het is goed om te zien dat de Alliantie nu keihard aan het werk is om alle woningen schimmelvrij te maken. Zo zie je dat als huurders zich verenigen en samen actie durven voeren er snel hele mooie resultaten worden geboekt.”

De bewoners van de Bachweg kijken nu erg uit naar de toekomstplannen. Vanavond (maandag 21 maart) zal de Alliantie op een bewonersavond uitleg geven. Jeroen Bruigom, één van de kartrekkers van de bewonersgroep die in actie is gekomen: “We hopen dat de Alliantie snel duidelijkheid kan geven over sloop, nieuwbouw en de rechten van de bewoners gedurende het traject. De situatie en wensen verschillen per huishouden, maar duidelijkheid en dus heldere communicatie is voor iedereen belangrijk. We hebben er vertrouwen in dat de Alliantie daar niet in verzaakt.”

Foto: SP Amersfoort
De SP heeft alle bewoners een klein aandenken aan de actie gegeven. Zo hoopt de SP dat de mensen niet vergeten dat als je samen opkomt voor je rechten, je verder komt dan je misschien had durven dromen.

Reactie toevoegen

U bent hier