h

Omniahuurders in Schothorst eisen oplossing voor slecht onderhoud

11 mei 2016

Omniahuurders in Schothorst eisen oplossing voor slecht onderhoud

Foto: SP Amersfoort

Woensdag hebben huurders uit Schothorst met de hulp van SP Amersfoort, gezamenlijk 73 door bewoners ondertekende brieven aangeboden aan woningbouwcorporatie Omnia. Zij eisen een einde aan het achterstallige en slechte onderhoud waardoor zij last hebben van ernstige tocht, inbraakonveiligheid en badkamers met schimmel.

De betreffende huizen staan in de buurt van de Overtoom. De huurders hebben eerder individueel om een oplossing gevraagd bij Omnia, maar werden zelden serieus genomen. 'De slechte isolatie heeft bij diverse bewoners tot gezondheidsklachten geleid. We hebben het recht om in een fatsoenlijk onderhouden en veilig huis te leven met een badkamer en toilet zonder schimmel. Daarom bundelen we onze krachten en zijn we samen met de SP een actiecomité begonnen,' aldus Emmy Mol van het actiecomité Omnia Schothorst.

De SP steunt de actie. 'Het is schandalig om te horen dat de woningbouwcorporatie deze problemen niet eerder serieus heeft genomen. De bewoners verdienen een oplossing. Wij gaan samen de strijd aan totdat die oplossing er is,' aldus SP-bestuurslid Bob van Ravensberg.

De partij kwam de problemen van de huurders op het spoor na een bezoek van de klopclub aan de wijk. Wekelijks trekt de partij een wijk in om te horen wat er speelt. Eerder dit jaar werd op deze manier ook een succesvolle actie gevoerd samen met de bewoners van de Bachweg. Na de acties werden de schimmel- en vochtproblemen door woningbouwcorporatie De Alliantie snel aangepakt.

Reactie toevoegen

U bent hier