h

Smits: behoud 541 sociale woningen voor Amersfoort

1 november 2017

Smits: behoud 541 sociale woningen voor Amersfoort

Foto: SP

541 woningen mogen niet verdwijnen uit Amersfoort. Dat voorstel deed SP-leider Marc Smits dinsdagavond in de gemeenteraad. ‘Amersfoorters moeten jarenlang wachten op een betaalbare woning. Er moeten minstens 2000 sociale woningen bij. Dan is het onbegrijpelijk dat er zoveel woningen dreigen te verdwijnen. Zo blijft een betaalbare woning voor veel mensen slechts een droom.’

Wethouder Imming heeft met de woningbouwcorporaties afgesproken dat zij tot 2021 zij bij 541 woningen of de huur fors mogen verhogen of mogen verkopen. Dinsdagavond stelde zij dat dit alleen mag als er ook woningen worden gebouwd. Smits: ‘Van de wethouder  mogen de corporaties met de ene hand nemen als ze ook een beetje geven. Wat de SP betreft maken we serieus werk van de woningnood en wordt er bijgebouwd. Zonder dat daar verkoop of forse huurverhoging aan verbonden is.’

De SP diende ook een voorstel in om de huren te verlagen. Smits: ‘De afgelopen jaren explodeerden de huren. De huur is voor veel mensen simpelweg te duur. Vele andere gemeenten hebben afspraken gemaakt om de huren te verlagen. Het is tijd dat Amersfoort dat voorbeeld volgt. Zodat er niet alleen voldoende maar ook betaalbare woningen zijn.’

 

Reactie toevoegen

U bent hier