h

Marijke Jongerman aanvoerder aanvallende lijst SP Amersfoort

5 januari 2018

Marijke Jongerman aanvoerder aanvallende lijst SP Amersfoort

Foto: Sergey van Daalen
Marijke Jongerman is de lijsttrekker van de SP Amersfoort bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Zij werd donderdag gekozen als aanvoerder van een lijst vol met ervaring en nieuw elan. Jongerman: ‘Het huidige college heeft er een zooitje van gemaakt en strompelde de afgelopen jaren van incident naar incident: Datalekken, kostenoverschrijdingen, financieel toezicht en mislukte aanbestedingen. En ondanks de fraaie beloftes vooraf stond het gemeentebestuur keer op keer vooral tegenover de eigen bevolking die zich steeds minder gehoord en ondersteund voelt.

De SP'ers op deze lijst staan voor een heel ander soort politiek, waarbij we samen met de bewoners van onze mooie gemeente strijden voor een beter Amersfoort. Een Amersfoort met goed onderhouden betaalbare huurwoningen. Een Amersfoort zonder marktwerking in de zorg en zonder eigen bijdragen. Een groen en duurzaam Amersfoort waarin we kiezen voor beter openbaar vervoer en de fiets, met goede voorzieningen in elke wijk. Maar bovenal een Amersfoort dat niet alleen bereikbaar is voor de hogere inkomens, maar waarin voor iedereen ruimte is om te wonen, te werken en volop deel te nemen aan het openbare leven.‘

Aanvankelijk was Marc Smits voorgesteld als lijsttrekker. Marc: ‘Dat was een hele eer. Echter bij de landelijke SP is er onvoorzien ook een beroep op me gedaan om meer verantwoordelijkheden op me te nemen en dat is lastig te combineren.’ Nadat de Amersfoortse SP-afdeling haar vroeg, heeft Jongerman zich beschikbaar gesteld voor het lijsttrekkerschap. Smits: ‘Ik ben heel blij dat Marijke onze kar in Amersfoort gaat trekken. Natuurlijk hoop ik met plek drie op de kieslijst raadslid in Amersfoort te blijven. Ik kijk er naar uit om samen met Marijke te bouwen aan een menselijk en sociaal Amersfoort.’

Op plek 2 van de kandidatenlijst staat Rob Molenkamp. Hij streed de afgelopen jaren met de bewoners van De Arendshorst voor renovatie van de flat, kwam in actie voor een gifvrije gemeente en voor het behoud van groen in de stad. Op plek 4 en 5 staan nieuwkomers Adri Slingerland en Rob Mollink. Joke Sickman, bekend van haar tomeloze inzet voor het Soesterkwartier en het behoud van cultureel erfgoed, is lijstduwer.

De volledige kandidatenlijst van de SP Amersfoort voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 ziet er als volgt uit:

 1 Marijke Jongerman
 2 Rob Molenkamp
 3 Marc Smits
 4 Adri Slingerland
 5 Rob Mollink
 6 Mieke Kruyt
 7 Len Bitterling
 8 Judith van Zon
 9 Sergey van Daalen
 10 Hans Hubregtse
 11 Bets Beltman
 12 Jolieke Ritzema
 13 Wim van Gammeren
 14 Bob van Ravensberg
 15 Immy Scholte
 16 Ada de Smit
 17 Machteld Mossink
 18 Yael Kooy
 19 Mervet Hanafy
 20 Hans Wakka
 21 Jaap Hengeveld
 22 Wim Schoonheijm
 23 Hugo Kruyt
 24 Nel Groenendijk
 25 Joke Sickmann

Reactie toevoegen

U bent hier