h

Huurders Kruiskamp hebben recht op een fatsoenlijke woning

16 april 2018

Huurders Kruiskamp hebben recht op een fatsoenlijke woning

Foto: Marc Smits

Al jaren wonen de huurders van de Magelhaenstraat en de Vasco da Gamastraat in ongezonde, slecht onderhouden schimmelhuizen. Eind vorig jaar kwamen ze daarom in actie om gezonde woningen te eisen én duidelijkheid over de toekomst van hun buurt. De woningbouwcorporatie heeft nu laten weten dat ze de buurt wil slopen.

Zaterdag 7 april kwamen bewoners bij elkaar. Ondanks eerdere toezeggingen van De Alliantie is de woede over het achterstallige onderhoud nog steeds groot. Ook heeft de brief over de sloopplannen van de buurt de onzekerheid en de onduidelijkheid alleen maar vergroot.

Op de bijeenkomst werd duidelijk dat de bewoners grote zorgen hebben: wat gaat er gebeuren met de huurprijs? Welke woningen worden teruggebouwd? Kunnen wij terugkeren in de wijk? De bewoners zijn duidelijk: zij willen het recht hebben om terug te keren in de wijk, geen afname van het aantal sociale, betaalbare woningen én snel een einde aan de huidige ongezonde staat van hun schimmelwoningen.

Samen met de bewoners gaat de SP zich daar voor inzetten. Deze schrijnende situatie heeft nu lang genoeg geduurd. De bewoners hebben snel recht op duidelijkheid en bovenal op een fatsoenlijke woning. 

Reactie toevoegen

U bent hier