h

Succes in het Soesterkwartier: Racebaan Noordewierweg aangepakt

16 september 2018

Succes in het Soesterkwartier: Racebaan Noordewierweg aangepakt

Foto: Marijke Jongerman

Actievoeren werkt, dat blijkt ook nu weer in het Soesterkwartier. Afgelopen maanden vroegen de bewoners van deze wijk met steun van de SP via handtekeningen- en posteracties, en een ludieke actie waarbij 30 km op de weg werd geschilderd aandacht voor de onveiligheid op de drukke Noordewierweg. De wethouder heeft nu eindelijk ingegrepen en een deel van de Noordewierweg tot 30km/uur zone uitgeroepen.

 

De wethouder is hierbij voortvarend te werk gegaan en heeft inmiddels al de 30 km/uur borden geplaatst aan de begin- en eindpunten van dit deel van de Noordewierweg. Daarnaast is er een digitale snelheidsmeter met smiley-aanduiding geplaatst, zodat automobilisten ter plekke onmiddelijk geconfronteerd worden met hun eigen snelheid.

 

De SP is blij met dit resultaat, maar we zijn ons er ook van bewust dat we er nog lang niet zijn. Slechts een deel van de Noordewierweg is geholpen met deze maatregel, ook het andere deel mag geen racebaan blijven. Daarnaast vinden er in de komende jaren grote bouwontwikkelingen plaats in en rondom het Soesterkwartier, die ook invloed zullen hebben op de verkeersontwikkeling op de Noordewierweg.

Het college heeft toegezegd om in de komende maanden ook voor de langere termijn plannen te ontwikkelen, en hierbij bewoners, winkeliers en andere belanghebbenden te betrekken. De SP zal er op toe blijven zien dat dit proces goed verloopt, en zo nodig weer samen met het Soesterkwartier in actie komen als verdere verbeteringen uitblijven.

Reactie toevoegen

U bent hier