h

LEDEN SP-AMERSFOORT GEDREVEN TOEKOMST TEGEMOET!

20 september 2019

LEDEN SP-AMERSFOORT GEDREVEN TOEKOMST TEGEMOET!

Gisteravond kozen de leden van SP Amersfoort een nieuw afdelingsbestuur. Bovendien werd er, onder leiding van gespreksleider Anne-Marie Mineur (voormalig Europarlementariër en Utrechts Statenlid) intensief gesproken over de partijvisie richting toekomst.

Gekozen werd een nieuw afdelingsbestuur bestaande uit Ad Meijer (voorzitter), Judith van Zon (organisatie-secretaris), Bets Beltman, Oane Sikkema, Marc Smits en Bob van Ravensberg. Marijke Jongerman blijft als fractievoorzitter automatisch bestuurslid. Tanja van 't Veld nam vanwege drukke werkzaamheden afscheid van het afdelingsbestuur en werd bedankt voor al haar inzet.

De net gekozen voorzitter Ad Meijer geeft aan: "Dit nieuwe afdelingsbestuur gaat gemotiveerd de strijd aan voor een rechtvaardiger Amersfoort en zoekt nadrukkelijk samenwerking met plaatsgenoten die datzelfde doel nastreven!"

Hugo Kruyt was ook kandidaat voor het voorzitterschap. Hij had veel steun onder de leden en kwam slechts enkele stemmen tekort.

Een belangrijk deel van deze ledenvergadering is besteed aan ideeën voor een toekomstvisie van de partij, ook van grote betekenis voor de Amersfoortse leden. Ook zijn de kandidaten voor het landelijk partijbestuur besproken. Dit was een eerste verkennende ronde. De opmerkingen van de leden worden door de congrescommissie verwerkt.

Medio november kunnen de leden zich opnieuw uitspreken maar dan over een aangepaste toekomstvisie. Definitieve keuzes worden op het landelijk partijcongres van 14 december aanstaande gemaakt.

U bent hier