h

Succes SP: Schimmelwoningen moeten worden aangepakt

13 november 2019

Succes SP: Schimmelwoningen moeten worden aangepakt

Een snelle en grondige aanpak van schimmelwoningen in Amersfoort is een stap dichterbij. Dankzij een aangenomen SP-voorstel moet wethouder Tigelaar afspraken met de woningbouwcorporaties over het verhelpen van schimmel. SP-Raadslid Marc Smits is blij: ‘Tochtige schimmelwoningen zijn  voor veel te veel mensen aan de orde aan de dag. Woningbouwcorporaties reageren meer dan eens laks op deze klachten. Maar iedereen heeft recht op een gezonde en fatsoenlijke woning. Het is goed nieuws dat nu harde afspraken gemaakt moeten worden om ongezonde woningen uit onze stad te bannen.’

De SP vroeg de afgelopen jaren meerdere keren aandacht voor de soms erbarmelijke woningen waar Amersfoorters in moeten leven. Smits: ‘Meerdere keren eisten we actie van zowel de woningbouwcorporaties en de wethouder. Maar de wethouder keek keer op keer weg. Dankzij dit voorstel moeten de corporaties en de wethouder aan de slag.’

U bent hier