h

Succes SP: Voorrang voor Amersfoorters bij nieuwe huurwoningen

18 december 2019

Succes SP: Voorrang voor Amersfoorters bij nieuwe huurwoningen

Amersfoorters moeten bij nieuwe huurwoningen voorrang krijgen. Het voorstel van SP-Raadslid Marc Smits kreeg dinsdagavond steun van een meerderheid van de gemeenteraad. ‘De woningcrisis in onze stad is enorm. Voor verpleegkundigen, leraren en starters is amper een betaalbare woning te vinden. Nu gaat er de komende jaren flink gebouwd worden. Dan is het fantastisch nieuws dat Amersfoorters ook een plek vooraan de wachtrij krijgen.’

Dankzij de steun van onder meer GroenLinks en CDA haalde het voorstel een meerderheid. Tot vreugde van Smits: ‘Met dit voorstel slaan we een arm om al die Amersfoorters heen die nu geen woning kunnen vinden. Soms levert het bouwen van nieuwe woningen spanningen op in de stad. Die woningen worden wat ons betreft in eerste instantie gebouwd voor Amersfoorters. Zodat we ook kunnen zeggen: als die woningen er eenmaal zijn, heeft u ook voorrang. Wij bouwen niet als eerste voor Utrecht of Amsterdam, maar voor Amersfoort.’ 

U bent hier