h

SP Amersfoort betreurt vertrek Marijke Jongerman

29 augustus 2020

SP Amersfoort betreurt vertrek Marijke Jongerman

De SP Amersfoort betreurt de beslissing van Marijke Jongerman om afscheid te nemen als Raadslid. SP-voorzitter Ad Meijer: ‘Marijke heeft veel voor onze afdeling betekend. Binnen en buiten de Raad is ze voorop gegaan in de strijd voor een menswaardige en solidaire samenleving. Voor die inzet willen we haar oprecht bedanken.’

Marijke Jongerman heeft aangegeven haar zetel terug te geven aan de SP. Meijer: ‘We vinden het jammer dat ze ons verlaat. Soms lopen huwelijken mis. Als het gevoel weg is moet één van de twee partijen soms pijnlijke beslissingen nemen. Helaas heeft Marijke dat gedaan.’

De komende tijd wordt bekeken wie de zetel in de gemeenteraad inneemt. Meijer: ‘We rechten onze rug en gaan onverminderd door om te bouwen aan een sociale stad én samenleving. Juist in deze onzekere Coronatijden hebben onze kiezers recht op een SP die voor hen opkomt. En dat is precies wat we gaan doen.’

U bent hier