h

Oproep SP aan wethouder: Koop en behoud sociale huurwoningen

1 februari 2021

Oproep SP aan wethouder: Koop en behoud sociale huurwoningen

Koop corporatiewoningen die in de verkoop gaan. Die oproep doet SP-Raadslid Marc Smits aan de wethouder wonen tijdens de eerstvolgende Raadsvergadering. ‘De woningnood is enorm in onze stad. Wie op zijn 18e voor een betaalbaar huis wilt, moet zich al op de basisschool inschrijven. Desondanks blijven de Amersfoortse corporaties sociale huurwoningen verkopen. Met dit voorstel willen wij dat stoppen,’ aldus Smits.

De SP riep de wethouder de afgelopen jaren meerdere keren op om de verkoop van betaalbare huurwoningen te stoppen. ‘Maar de verkoop blijft gewoon doorgaan. Dat betekent dat deze huizen verdwijnen voor mensen met een laag of middeninkomen. Dat moet stoppen. Als de corporaties ze blijven verkopen, dan moet de wethouder ze maar kopen,’ aldus Smits.

De Amsterdamse SP-wethouder Laurens Ivens lanceerde maandag het plan om de Amsterdamse corporatiewoningen die verkocht worden te kopen. ‘Goed voorbeeld doet goed volgen. Jarenlange vermarkting van de volkshuisvesting heeft geleid tot een extreme woningnood. Laten we dus nu zelf het heft in handen nemen en een begin maken om de woningnood te stoppen.’

U bent hier