h

SP pakt heksenjacht bijstandsgerechtigden aan

24 maart 2021

SP pakt heksenjacht bijstandsgerechtigden aan

Bijstandsgerechtigden hoeven niet langer te vrezen dat zij hun uitkering moeten terugbetalen wanneer ze een gift ontvangen. Dat voorstel van SP-raadslid Judith van Zon werd gisteravond aangenomen door de Amersfoortse gemeenteraad.

Van Zon is opgetogen over de steun voor het voorstel: ‘We zien dat bijstandsgerechtigden kei- en keihard worden afgestraft wanneer zij bijvoorbeeld boodschappen krijgen van familie of vrienden. Met dit voorstel mogen bijstandsgerechtigden straks tot 1200 euro per jaar geschonken krijgen, zonder dat dit leidt tot hoge boetes voor deze mensen. De fraudejacht op de mensen die het allerminst hebben, wordt daarmee voor een deel teniet gedaan. En dat is fantastisch nieuws.’

U bent hier