h

Succes SP: Compensatie voor lagere inkomenstoeslag

14 juli 2021

Succes SP: Compensatie voor lagere inkomenstoeslag

Foto: Stefan van der Veer

Ontvangers van de individuele inkomenstoeslag worden gecompenseerd voor hun inkomensverlies. Een SP-voorstel dat hiertoe oproept is dinsdagavond aangenomen door de Amersfoortse Gemeenteraad.

Fractievoorzitter Marc Smits van de SP is blij met deze uitkomst: ‘De laagste inkomens zouden enorm gekort worden op hun besteedbare inkomen. Dat voelde zó onrechtvaardig. Ik ben blij dat bijna de gehele gemeenteraad nu tot het besef is gekomen dat deze mensen echt te hard geraakt zouden worden en dat zij worden gecompenseerd.’

Volgens Smits is deze overwinning ook te danken aan ontvangers van de individuele inkomenstoeslag: ‘Toen ze de brief kregen waar in stond dat hun inkomenstoeslag meer dan gehalveerd zou worden, zijn zij massaal in de pen geklommen om hun ongenoegen te uiten. Deze druk heeft ertoe geleid dat de gemeenteraad voor het SP-voorstel stemde. Zo belangrijk is het dus om in actie te komen tegen verkeerde politieke besluiten.’

U bent hier