h

SP Amersfoort en Vrienden van Bosbad vechten tegen gierige oplossing Bosbad.

1 december 2021

SP Amersfoort en Vrienden van Bosbad vechten tegen gierige oplossing Bosbad.

Foto: Mieke Kruyt / Fotoof telefoon toestel van Mieke.

De SP Amersfoort heeft vanavond 600 handtekeningen aangeboden aan het college van Soesterkwartierders die geen genoegen nemen met een halfbakken oplossing voor het Bosbad:

“Amersfoort en het Soesterkwartier verdienen een kleine maar warme investering en geen klein en kil zwemoppervlak.”

Hugo Kruyt van de SP: “Er zijn miljoenen in een topzwembad gegaan aan de Hogeweg. Het zou wel van selectieve gierig- en gulheid getuigen als de gemeenteraad niet mee gaat in de geweldige plannen van de vrienden van het Bosbad. Of is een medaillewinnaar uit Woerden voor ons belangrijker dan een vrolijk ploeterend meisje uit ons eigen Soesterkwartier?”

De Vrienden van het Bosbad willen een goed technisch onderzoek, een verwarmd Bosbad door opgewekte stroom en daardoor zijn er meer mogelijkheden om meer maanden te kunnen zwemmen. Daardoor kost het Bosbad nu wat extra, maar het levert minder exploitatiekosten op in de nabije toekomst. Het college lijkt zonder pardon te willen bezuinigen op zwemwater, wat in een buitenzwembad toch de voornaamste voorziening is.

De SP heeft de Soesterkwartierders gevraagd wat ze hier van vinden en in 600-tal hebben zij zich tijdens een kortlopende handtekeningen actie achter het plan van de vrienden van het Bosbad  geschaard. Ook de enquête die de gemeente organiseerde geeft dit beeld.

“Je zou dus zeggen dat de gemeente maar één keus kan maken”, aldus Hugo, “maar waar ze op de ene plek vergaderen over 108 miljoen is hier een paar ton moeilijk, moeilijk, moeilijk. Je zou haast denken dat gemeentepolitici liever luxe vergaderen dan lekker zwemmen. Maar wie weet laten ze zich nog overtuigen de komende maand.”

U bent hier