h

SP vraagt om een streep door de Westelijke Rondweg

14 april 2022

SP vraagt om een streep door de Westelijke Rondweg

De SP Amersfoort vraagt komende dinsdag aan de nieuwe raad welk besluit we nemen over de Westelijke Rondweg. De al uitgestelde deadline van Prorail nadert met rasse schreden en alleen dinsdag 19 april is er nog een besluit te nemen in de Amersfoortse gemeenteraad.

Foto: Diederik Olders

Fractievoorzitter Hugo Kruyt: “We zien dat er eindelijk een einde is gekomen aan de dominantie van de VVD en dat is voor de natuur goed nieuws. We gaan er van uit dat nu D’66 en Groen Links verlost zijn van de rechtse asfaltagenda we ons op kunnen maken voor een prachtig besluit aankomende dinsdag. Het zou een geweldig signaal zijn naar de Partij voor de Dieren en Amersfoort 2014 dat de partijen van mevrouw Janssen en meneer Bijholt klaar zijn voor de groene agenda.”

De SP Amersfoort verzet zich tegen wel meer prestigeprojecten in de stad en zal komende zaterdag op de Varkensmarkt met inwoners het gesprek aan gaan over deze weg maar ook over het nieuwe Stadhuis. Daarover zegt Kruyt: “Het is van de zotte dat wij in de campagne zijn weggezet als een partij die niet op de centen kan letten, terwijl andere partijen gigantische bedragen spenderen aan alles behalve het terugdringen van de groeiende kloof tussen rijk en arm.”

Reactie toevoegen

U bent hier