h

Gemeente toont geen lef in WMO

17 mei 2006

Gemeente toont geen lef in WMO

Afgelopen dinsdag stond de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) op de raadsagenda. De bedoeling hiervan was om de raadsleden en belangstellenden te informeren over de invoering van de WMO. De SP vond de informatie ronduit teleurstellend en weinig overtuigend!

De berichtgeving over de invoering en de precieze invulling van de WMO komt in Amersfoort érg langzaam op gang. Cliëntenraden, gehandicaptenplatforms en andere belangenorganisaties hebben minimaal mee kunnen praten en zijn nauwelijks gehoord, terwijl op 20 juni al de hoofdlijnen over de huishoudelijke verzorging, verstrekkingen Individuele Voorzieningen, Persoons Gebonden budget en de Burgerparticipatie worden besproken.
Pas ná de behandeling van de hoofdlijnen vindt er een stadsbrede informatiebijeenkomst over de WMO plaats. De SP begrijpt deze volgorde niet.
De gemeente is namelijk wettelijk verplicht om belanghebbenden vroegtijdig in de gelegenheid te stellen zelfstandig voorstellen te doen voor de inrichting van de WMO. Het is nu al halverwege mei en de invoering van een gedeelte van de WMO gaat al in op 01 januari 2007!
Gemeente, betrek de zorgvragers, cliëntenorganisaties en alle andere belanghebbenden daar nú bij en laat hen meepraten! Zij zijn ongerust. Want wát betekent die WMO nu precies voor hen? Zorgvragers, cliëntenorganisaties en alle andere belanghebbenden hebben recht op een helder antwoord en wel zo snel mogelijk! Het gaat namelijk om mensen in de WMO, en niet om de centen.

U bent hier