h

Beantwoording schriftelijke vragen over de camping

8 juli 2006

Beantwoording schriftelijke vragen over de camping

De SP-fractie heeft, omdat de camping wéér niet was geopend schriftelijke vragen gesteld aan het College van Burgemeester en wethouders. B&W hanteert 'spierballen' taal: 'Desnoods zal jaarlijks een Kort Geding worden aangespannen om de camping geopend te krijgen'. Zei het College van B&W dat maar eens vaker....
Lees verder de reactie van B&W.

Vragen

2006, nummer 40

Reg.nr. 2097388
__________________________________________________________________________________

VRAGEN door leden van de gemeenteraad gedaan overeenkomstig artikel 43 van het reglement van orde voor de vergaderingen van de gemeenteraad van Amersfoort en de daarop door burgemeester en wethouders gegeven antwoorden. (SOB, nr. 2091790; ontvangen d.d. 12 mei 2006).
__________________________________________________________________________________

Vragen van het raadslid Schoenmaker e.a.. (SP) inzake camping Midland Parc.

Toelichting:
De fractie van de SP verbaast zich al een aantal jaren over de gang van zaken rond de camping op Midland Parc. In 2004 is door de gemeente een kort geding aangespannen en werd Midland Parc gedwongen de camping open te stellen. In 2005 bleef de camping dicht en ondernam de gemeente geen actie. Op 1 juni van dat jaar is daarom een raadsbrede motie aangenomen, waarin het college is opgedragen toe te zien op de naleving van de afspraken met de gemeente Amersfoort inzake de opstelling van de camping op Midland Parc. Inmiddels zijn we weer een jaar verder en is de camping wederom per 1 mei niet opengegaan.

1. Is het college zich bewust van het feit dat de camping Midland Parc per 1 mei niet is opengegaan?
2. Waarom heeft de gemeente niet geëist dat de camping per 1 mei 2006 geopend had moeten zijn?
3. Heeft het college overleg gevoerd met de eigenaar van Midland Parc om er voor te zorgen dat de camping op tijd geopend zou zijn?
4. Zo nee, waarom niet?
5. Zo ja, waarom is de camping dan niet open?
6. Is het college het met de SP eens dat het onacceptabel is dat de camping nog dicht is en per direct geopend moet worden. Welke (dwang)middelen heeft het college om de campingeigenaar opening te verplichten?
7. Gaat de gemeente deze middelen ook inzetten?
8. Zo, ja, wanneer?
9. Zo, nee, waarom niet?
10. Welke stappen gaat het college ondernemen om er voor te zorgen dat de camping jaarlijks per 1 mei opengaat?
11. Had de gemeente niet in het kader van haar toeristisch beleid het feit moet promoten dat Amersfoort in het bezit is van een camping? Bijvoorbeeld via reclame bij de VVV en op de gemeentelijk website. Want bij een grote stad hoort toch een camping.
12. Is het college ook niet van mening dat als Amersfoort de groenste stad van Nederland wil worden, dat het van belang is dat Amersfoort een ‘groene’ camping heeft die open is?

Gemeente Amersfoort

__________________________________________________________________________________

ANTWOORD van burgemeester en wethouders (verzonden d.d. 20 juni 2006).
__________________________________________________________________________________

1. Het college heeft richting exploitant aangegeven dat deze ten onrechte in de veronderstelling verkeerde dat openstelling van de camping opgeschort zou mogen worden zolang er door ons college nog geen beslissing was genomen op het door de exploitant ingediende bezwaarschrift tegen zijn nieuwe exploitatievergunning;
2. Op 29 mei is geconstateerd dat de camping alsnog is opengesteld voor het publiek. Ons college had inmiddels voorbereidingen getroffen voor het voeren van een Kort Geding. Dit KG zou, indien de exploitant geen gehoor mocht geven aan ons uitdrukkelijk verzoek de camping open te stellen voor het publiek, eind mei/begin juni gevoerd worden;
3. Ja. De exploitant had ons aangegeven dat hij de camping alsnog in mei zou openstellen;
4. zie onder 3;
5. zie onder 2;
6. zie onder 2;
7. zie onder 2;
8. zie onder 2;
9. zie onder 2;
10. Desnoods zal jaarlijks een Kort Geding worden aangespannen om de camping geopend te krijgen;
11. VVV en routeborden vestigen reeds de aandacht op de camping;
12. zie onder 10.

U bent hier