h

Gemeente Utrecht unaniem voor 3 maanden uitstel fusie Hydron

30 augustus 2006

Gemeente Utrecht unaniem voor 3 maanden uitstel fusie Hydron

woensdag 30 augustus 2006
Utrecht wil uitstel fusie waterbedrijf Hydron

UTRECHT - Utrecht wil uitstel van de voorgenomen fusie tussen waterleidingbedrijf Hydron Midden-Nederland en het veel grotere Vitens, dat in Noord-Nederland actief is. Dat heeft de gemeenteraad dinsdagavond besloten tijdens een extra raadsvergadering.

De raad is er niet van overtuigd dat de fusie gunstig is voor de consument. De Utrechter betaalt nu bij Hydron het laagste tarief van Nederland.

De stad Utrecht heeft 18 procent van de aandelen van Hydron in handen en is daarmee samen met de provincie de grootste aandeelhouder. Vandaag vindt in Soestduinen de belangrijke aandeelhoudersvergadering plaats over de
fusie.
Het Utrechtse college van b en w is voorstander van de fusie, maar werd gisteravond teruggefloten. De raad nam unaniem een motie aan van de SP waarin gevraagd werd om drie maanden uitstel. Die tijd is nodig om alle voors en tegens goed te kunnen afwegen.
Wethouder Janssen van financiën legt het verzoek om uitstel vanmiddag neer bij de andere aandeelhouders. Maar hij verwacht niet dat deze overstag zullen gaan. ,,Alle andere aandeelhouders zijn voor de fusie’’, aldus de wethouder.
BRON: AD/Utrecht Dichtbij

Ook de SP-fractie in Amersfoort heeft het College in een brief verzocht om uitstel te pleiten dan wel afzien van de fusie tussen de drie waterbedrijven. 'Wij zijn ook niet overtuigd dat de burger er beter van wordt', aldus de fractie.

U bent hier