h

Vragen over clientenstop bij thuiszorgorganisatie Amant

1 oktober 2006

Vragen over clientenstop bij thuiszorgorganisatie Amant

SP stelt schriftelijke vragen over de clientenstop bij thuiszorgorganisatie Amant. Hoe kan het zijn dat er een schreeuwend tekort is aan personeel, en er een clientenstop is, terwijl Amant de organisatie is die straks in de WMO de thuiszorg uit mag voeren?

SCHRIFTELIJKE VRAGEN AAN HET COLLEGE

Datum: 30 september 2006
Steller vragen Anya Wiersma SP

Onderwerp: Cliëntenstop thuiszorg

Het college wordt verzocht de volgende vragen schriftelijk te beantwoorden:
Inleiding
In het AD, Amersfoort Dichtbij van zaterdag 30 sept. jl. kopte de krant dat er een cliëntenstop is afgekondigd bij Amant en er zou een schreeuwend tekort zijn aan personeel Amant.
1. Heeft het College het desbetreffende artikel gelezen?
2. Wat is de eerste reactie van het College op het artikel?
3. Hoe kan het zijn dat Amant de aanbesteding is gegund terwijl er een schreeuwend tekort is aan personeel? Het tekort aan personeel komt niet uit de lucht vallen, dit had bekend mogen zijn bij de gemeente. Was de gemeente hiervan op de hoogte? Zo ja, waarom is toch de aanbesteding gegund? Zo nee, hoezo niet?
4. Hoe kan het zijn dat Amant met personeelstekort kampt? Hoe is het personeelsbeleid bij Amant geregeld?
5. In januari 2007 wordt de WMO ingevoerd en is de gemeente verantwoordelijk voor het aanbieden van zorg, o.a. de thuiszorg. Welke garanties geeft de gemeente dat bij de overgang naar de WMO (01-01-2007) er geen cliëntenstops zullen zijn?
6. Wat gaat de gemeente doen als de cliëntenstops blijven bij Amant, ook na 01 januari a.s., na de invoering van de WMO?
7. Weet de gemeente hoe het komt dat de andere drie zorgaanbieders aan huis geen problemen hebben met personeelstekort of wachtlijsten? Zo ja, zijn zij benaderd voor de aanbesteding?

U bent hier