h

Schriftelijke vragen over dreigende ontslagen bij Amant na fusie

18 februari 2007

Schriftelijke vragen over dreigende ontslagen bij Amant na fusie

En wat betekent het dreigende ontslag voor het personeel en de zorgvrager? Hierover wil de SP Amersfoort een duidelijk antwoord van het College.

In de krant van 16 februari staat het artikel ‘ontslagen dreigen bij fusie zorginstellingen’. Door de fusie van Amant en Laak & Eemhoven dreigen ontslagen te vallen. Amant heeft een tekort van 6 miljoen in 2006 en de vooruitzichten voor 2007 zijn slecht.
1. Heeft de gemeente Amersfoort kennis genomen van dit artikel en wat is de mening van Amersfoort?
2. Was de gemeente bekend met de slechte financiële omstandigheden van Amant in 2006 toen de aanbesteding werd gegund? Heeft de gemeente voldoende onderzoek hiernaar gedaan en hoe heeft de gemeente dat gedaan?
3. Kan de gemeente aangeven welke rol de lage prijsstelling i.p.v. de waarborg van de kwaliteit heeft gespeeld inzake de gunning aan Amant?
4. Krijgt de gemeente hierover al signalen en gaat de gemeente hierover op zelfonderzoek?
5. Op welke manier kan de gemeente Amant nog aan haar prestatieafspraken houden zoals die zijn geformuleerd in de getekende raamovereenkomsten?
6. Waar ligt voor de gemeente de grens om te besluiten de overeenkomst met Amant op te zeggen?
7. Heeft de gemeente aI een idee over wat de vele ontslagen betekenen voor de zorg aan zorgvragers?

In het Infobulletin van Amant, Jaargang 4, nummer 2, februari 2007 wordt melding gemaakt van de verzelfstandiging van de Huishoudelijke Hulp en de Uitleen van Amant. Tevens wordt in dit bulletin geschreven over de verhouding tussen thuishulp en alfahulp bij Amant.
8. Heeft deze verzelfstandiging van de Huishoudelijke Hulp en de Uitleen van Amant consequenties voor de zorg in de toekomst?
9. In de afgelopen jaren was de verhouding tussen thuishulp en alfahulp bij Amant 94 tegenover 6 procent. Is de verhouding in de indicaties die, sinds de invoering van de WMO op 1 januari jl. zijn afgegeven door het Zorgloket, vergelijkbaar met de indicaties die in 2006 zijn afgegeven?
10. Mochten de afgegeven indicaties afwijken van 2006, wat zijn dan de consequenties voor de zorgvragers?
11. Mochten de afgegeven indicaties afwijken van 2006, wat zijn dan de personele consequenties voor de diverse zorgaanbieders?l

U bent hier