h

Schriftelijke vragen over geluidsscherm Schuilenburg

18 oktober 2007

Schriftelijke vragen over geluidsscherm Schuilenburg

Frits Schoenmaker, raadslid van de SP heeft over het onderwerp de geluidsscherm Schuilenburg de volgende vragen gesteld:

1. Welke redenen zijn er om een geluidswal aan de kant van Leusden (recreatieplas De Schammer) op de A28 aan te leggen?
2. Welke redenen zijn er om geen geluidswal aan de kant van Amersfoort (woonwijk Schuilenburg) op de A 28 aan te leggen?
3. Door aan de Leusdense zijde een scherm/wal te plaatsen ontstaat hetzelfde effect als bij het geluidsscherm langs de A28 in Vathorst. Hoevelaken heeft bezwaar gemaakt/opmerkingen daarover gemaakt. Amersfoort heeft gereageerd met de opmerking dat Hoevelaken heeft zitten slapen en dat zij 10 jaar eerder bezwaar hadden moeten maken. Klopt het dat Amersfoort ingestemd heeft ingestemd met de aanleg van de geluidsscherm voor het Schammerplan? Hoe valt dit te rijmen met de opmerkingen die richting Hoevelaken zijn gemaakt?
4. Wat gaat het college doen om het `Hoevelaken-effect´ voor Schuilenburg te voorkomen?
5. Wanneer zijn er maatregelen te verwachten om de geluidshinder langs Schuilenburg te verminderen? Eén maatregel, gebruik maken van ZOAB is snel realiseerbaar, toch?
6. Is er een mogelijkheid dat afgezien wordt van een geluidswal aan de Leusdense kant? Wil het college zich daar sterk voor maken?
7. Bestaat er een mogelijkheid een geluidsscherm te realiseren die ook voor de flatgebouwen in Schuilenburg effectief zijn? Te denken valt aan een overkapping a la A28 bij Zeist.
8. Is het college het met de SP eens dat het niet langer acceptabel meer dat nieuwe wijken (wettelijk) wél tegen geluidshinder worden "beschermd" en dat de bewoners van bestaande wijken maar met de herrie moeten zien te leven?
9. Welke redenen zijn er geweest om de groengordel achter de flats aan de Verdiweg uit te dunnen? Dit is volgens bewoners zo rigoureus gebeurd dat er gaten in de gordel zijn ontstaan van soms wel 10 meter. Bewoners ervaren dat hierdoor het verkeerslawaai erger is geworden.
10. De kapwerkzaamheden hebben een tijdje stil gelegen. Worden deze weer hervat?
11. Wordt bij een dergelijke kapvergunning ook gekeken naar de opnamecapaciteit van bomen bij fijn stof ? Als je bomen kapt neemt die capaciteit af.

U bent hier