h

BIJEENKOMST SP-LEDEN LEUSDEN

9 november 2007

BIJEENKOMST SP-LEDEN LEUSDEN

Op donderdag 8 november was er een bijeenkomst van de werkgroep Leusden.
Pieter Wout Duquesnoy (SP Statenlid) en Paulus Jansen (Tweede Kamerlid) waren hierbij aanwezig om samen met de Leusdense leden van de SP van gedachten te wisselen.
Pieter Wout schreef hierover:

Werkgroep Leusden

In de Provinciale Staten van Utrecht doe ik de ruimtelijke ordening, daarom was ik 8 november uitgenodigd bij de kerngroep Leusden.
Hoe gaan we om met bedrijventerreinen en de nieuwbouw daarvan? In Leusden is daar 't Spieghel een voorbeeld van, reden waarom ook Paulus Jansen (Tweede Kamerlid) naar deze avond was gekomen.
Gelukkig doe ik in de staten ook “Water”, want nat was het wel door al die stortbuien. Die regen was een belangrijke reden, waarom er maar een klein groepje SP-ers aanwezig was.
Tijdens de gesprekken bleek dat Leusden ook andere problemen kent dan de bedrijventerreinen. Een fatsoenlijke middelbare school, hò maar. En daar was men het unaniem over eens: voor een plaats met 30.000 inwoners is dat ontzettend stom. Een dependance van een Amersfoortse middelbare school zou goed zijn voor Leusden. Het meest logische is, om dan te starten met de eerste twee leerjaren. Dit is een prachtig item om met de inwoners van Leusden in gesprek te gaan.
Verder is er nog de PON-lijn, dit zou een mooie en vooral snelle OV-verbinding kunnen zijn van Leusden naar Amersfoort. Nu staan ook de bussen in de file tijdens de spits. Met dit onderwerp kunnen we ook in de Staten aan de slag. Bij de nieuwe OV-concessie kan er gekeken worden naar het eerste deel van de PON-lijn met een sneltram tussen Amersfoort en Leusden.
Ik kon tevreden naar huis met de kennis van een aantal actieve Leusdenaren en de wetenschap dat de SP-ers in de provincie ook hier hun ogen en oren open houden ten dienste van de SP in de provinciale staten.

Veel succes in Leusden.
Pieter Wout Duquesnoy

U bent hier