h

De SP heeft schriftelijke vragen gesteld over colportage in Amersfoort.

9 december 2007

De SP heeft schriftelijke vragen gesteld over colportage in Amersfoort.

Naar aanleiding van diverse klachten over colportage; agressieve bejegening, niet over de juiste vergunningen en kwalificaties beschikken e.d. in Amersfoort, verzoek ik het college de volgende vragen schriftelijk te beantwoorden:

1. Klopt het dat de gemeente conform de APV een ventvergunning voor colportage moet afgeven? Zo ja, controleert de gemeente een dergelijk verzoek van een bedrijf, organisatie e.d. op diens rechtmatigheid?
2. Heeft het College vaker klachten gehad over de manier van colporteren? Zo ja, wat heeft het College met die klachten gedaan?
3. Op de site van de gemeente Amersfoort is amper iets te vinden over colportage en wat te doen tegen agressieve en vervelende colportage. Hoe komt dat? Heeft het geen prioriteit?
4. Is het College bereid meer aandacht te besteden aan colportage? Is het College bereid om de Consuwijzer, het overheidsloket voor consumenten middels persberichten en stadsberichten onder de aandacht van burgers te brengen?
5. Is het College tevens bereid om de Consuwijzer op de gemeentelijke website te plaatsen en ook de contactgegevens van de FIOD-ECD waar burgers hun klachten kunnen deponeren over colportage en manier waarop men wordt bejegend?
6. Mocht het college hiertoe bereid zijn, op welke termijn is dit gerealiseerd?

U bent hier