h

Schriftelijke vragen: aanbesteding gemeentelijke orders

4 december 2007

Schriftelijke vragen: aanbesteding gemeentelijke orders

Naar aanleiding van het kort geding dat MKB Midden-Nederland opstart tegen een 16- tal gemeenten, waaronder Amersfoort, heeft de SP-fractie onderstaande vragen ingediend:

Het college wordt verzocht de volgende vragen schriftelijk te beantwoorden:

1. Welke spelregels zijn er rond het samenvoegen van kleine klussen tot grotere orders. Welke criteria gelden er?
2. Welke motivatie heeft het college om de order(s), waar MKB Nederland 4 december een kort geding over voert, samen te voegen tot een grotere order?
3. Zijn er in het lopende jaar meerdere geclusterde orders aanbesteed, zo ja om welke orders gaat het dan. Wilt u per order aangeven waarom gekozen is om orders aan te clusteren?
4. Wilt u de stukken rondom het kort geding van MKB Nederland vs Gemeente Amersfoort d.d. 4 december aan de gemeenteraad overleggen. Zo nee, waarom niet?
5. Wilt u alle een overzicht aan de raad sturen met alle order die in 2007 zijn aanbesteed, inclusief de daarbij behorende bedragen. Zo nee, waarom niet?
6. Bent u het met de SP eens dat het aanbesteden van klussen in niet geclusterde orders voor de gemeente een instrument zou kunnen zijn om het MKB (in Amersfoort) te stimuleren. Zo nee, waarom niet?

.

U bent hier