h

Screenen van pricavy-gegevens: vervolgvragen.

11 februari 2008

Screenen van pricavy-gegevens: vervolgvragen.

Samen met de fractie van Groen Links zijn er vervolgvragen ingediend. De beantwoording van de eerder ingediende vragen (vraag 152, 2007) over het screenen van gegevens riep alleen maar meer vragen op!

In uw beantwoording geeft u aan dat de screening van gegevens ten behoeve van de kaartverkoop heeft plaatsgevonden op basis van artikel 19 van de Wet Politiegegevens. U stelt zelf daarover: “Deze informatie mag uitsluitend – zo beperkt mogelijk – verstrekt worden bij zwaarwegend algemeen belang en als de handhaving van de openbare orde dit rechtvaardigt”. In de toelichting stelt u: “De directie van de De Flint is verantwoordelijkheid voor de veiligheid in het schouwburggebouw” en “De burgemeester is verantwoordelijk voor de handhaving van de openbare orde buiten De Flint”.

1. Waarom bent u van mening dat het voorkomen van een onregelmatigheid bij een concert een algemeen zwaarwegend belang is? Wij zien vooralsnog niet dat het voorkomen van elke vorm van onregelmatigheid een algemeen zwaarwegend belang is.

2. Waarom bent u van mening dat de screening van de gegevens van de kaartverkoop noodzakelijk is voor de handhaving van de openbare orde? Wij zien niet op welke wijze het beperken van de toegang tot de schouwburg bijdraagt aan de openbare orde, aangezien de schouwburg geen openbaar gebied is.

3. U stelt dat de politie er alles aan zal doen om eventuele verstoringen te voorkomen. Gezien uw opstelling in deze, betekent dit dat u van plan bent om alle eventuele betogingen voor de Flint op basis van de APV en de Wet Openbare Manifestaties te verbieden danwel onmiddellijk te beëindigen? Acht u dat in verhouding tot het recht op vrije meningsuiting en het recht op betoging zoals vastgelegd in de Grondwet? Bent u bereid om ruimte te bieden voor tegengeluiden zolang de veiligheid gewaarborgd blijft?

4. Bent u bereid deze vragen uiterlijk op 15 februari te beantwoorden?

Met vriendelijke groet,

Sebastiaan van ’t Erve Anya Wiersma
Fractievoorzitter GroenLinks Fractievoorzitter SP

U bent hier