h

SP wil met spoed falende balansventilatie Vathorst bespreken

30 maart 2008

SP wil met spoed falende balansventilatie Vathorst bespreken

De SP fractie heeft n.a.v. de uitzending van Zembla van vanavond over de balansventilatie in VATHORST, aan het presidium van de raad verzocht dit als extra agendapunt aan de ronde van 8 april a.s. toe te voegen.

De BPA heeft al eerder een aantal vragen gesteld over de ventilatie Vathorst. Gezien de ernst van de situatie in Vathorst wil de SP niet wachten op de schriftelijke antwoorden.

De SP zit met veel vragen rondom de verantwoordelijkheid van de gemeente bij het controleren bij het bouwen van de huizen in Vathorst en het oplossen van de huidige problemen met de balansventilatie.

Een cruciale vraag is hoe kan je het probleem oplossen als je niet weet wat de oorzaak van het probleem is, zoals blijkt uit de uitzending van Zembla.

Als klopt wat de uitzending van Zembla laat zien getuigt dat van een falende overheid die zijn burgers in gevaar brengt.

Dus naast het nu oplossen van de falende werking van de ventilatie moet er op korte termijn een onderzoek komen naar de betrokkenheid en mogelijk niet goed gedragen verantwoordelijkheden van de gemeentelijke overheid.

Daarnaast heeft de SP vragen over het onderzoek van de GGD. Het is onbegrijpelijk dat er niet is gezocht naar de oorzaak van het probleem.
Kernvragen voor de SP hierbij zijn, wie is verantwoordelijk voor de onderzoeksopdracht en het verstrekken van het budget voor dit onderzoek.

Het weblog van Paulus Jansen (Tweede Kamerlid SP)

Foto: SP
Foto: SP

U bent hier