h

SP: motie balansventilatie Vathorst

7 april 2008

SP: motie balansventilatie Vathorst

Mocht de wethouder dinsdagavond 8 april onvoldoende antwoord hebben op de vragen die er leven over de balansventilatie in Vathorst, dan dient de SP onderstaande motie in.

Raadsvoorstel nr.: Raadsonderzoek warmte terug win installaties in Vathorst

De raad van de gemeente Amersfoort;

is van mening dat:

· er onduidelijkheid blijft bestaan over de rol en verantwoordelijkheid van de gemeente bij het signaleren, controleren en oplossen van de problemen van de warmte-terug-win-installaties (balansventilatie) in de wijk Vathorst.

· deze onduidelijkheid onzekerheid geeft over de toekomstige en huidige bouw van woningen met een warmte-terug-win-installatie.

spreekt als zijn mening uit dat

· de raad als volksvertegenwoordiger in deze langlopende zaak in Vathorst zelf het onderzoek moet gaan verrichten

verzoekt het presidium

· met een raadsvoorstel te komen waarbij een commissie wordt ingesteld; waarbij deze commissie eerst vooronderzoek gaat verrichten naar de mogelijkheden van een raadsonderzoek naar de rol van de gemeente bij de balansventilatie in Vathorst.

· deze commissie met een raadsvoorstel te laten komen over het soort onderzoek (onderzoekscommissie ex artikel 84 Gemeentewet of een commissie met zwaardere bevoegdheden op grond van artikel 155a lid 1 Gemeentewet), de breedte van het onderzoek en de keuze van de onderzoeksvragen, indien uit het vooronderzoek blijkt dat een raadsonderzoek gewenst is.

7 april 2008

Anya Wiersma, Bets Beltman, Frits Schoenmaker

Foto: SP
Foto: SP

U bent hier