h

SP ONDERZOEKT DERDE VARIANT HOGEWEG

15 mei 2008

SP ONDERZOEKT DERDE VARIANT HOGEWEG

Onder het motto "NIET TE GELOVEN, ZE SLOPEN DE HOVEN', gaat de SP zaterdag 17 mei a.s. een enquête houden onder de bewoners van "DE HOVEN".

In navolging van de eerder gehouden enquête in juni 2006 gaat de SP zaterdagochtend 17 mei a.s.met een ploeg SP'ers nogmaals langs de 162 flats aan de Hoven die op de nominatie staan om gesloopt te worden.

De SP gaat nu aan de bewoners vragen wat zij van de nooit besproken 3e variant vinden, namelijk niet slopen maar renoveren.
Dat renoveren een optie is blijkt uit het feit dat gelijkwaardige flats aan de Ariaweg wel gerenoveerd zijn zonder dat dit tot onacceptabele woonkosten stijging heeft geleid.

Uit de enquête van 2006 bleek dat ruim 60% van de geënquêteerden voor renovatie waren. Als a.s zaterdag weer blijkt dat de bewoners in meerderheid voor behoud van de flats zijn zal de SP aan de wethouder vragen de 3e variant verder uit te werken. Daarnaast zal de SP aan de Alliantie vragen de flats te renoveren in plaats van te slopen.

De SP heeft de toezegging van de wethouder en de Alliantie gekregen dat er niet zal worden gesloopt als daarvoor geen draagvlak is onder de bewoners van de Hoven. Concreet houdt de toezegging van de wethouder en de Alliantie in, dat de sloop niet doorgaat als 30% of meer er tegen is.

Samen tegen sloop "De Hoven"

Foto: SP
Foto: SP

U bent hier