h

Hoogmoed: PvdA onmisbaar?

6 augustus 2008

Hoogmoed: PvdA onmisbaar?

Op de website van de PvdA Amersfoort schrijft wethouder Kruijt dat de PvdA onmisbaar is. Hij schrijft “zolang er een kloof is tussen arm en rijk is het nodig dat er een partij is die het opneemt voor arme mensen”. Dit is volgens hem de PvdA. Wat een onzin en kortzichtigheid!

Laten wij eens naar de feiten kijken. Wie is er verantwoordelijk voor de afbraak van de sociale zekerheid en solidariteit? Ik weet het antwoord, de PvdA, die zijn ideële veren onder Kok heeft afgeschud. Nu ik het toch over het topbestuur van de PvdA heb, ik wil niet weten wat Kok nu verdient. Of Herfkens die een greep in de pot doet. Dit zijn dan topbestuurders van de PvdA. Hoe bedoel je, de kloof tussen arm en rijk slechten. Dat gaat zeker niet lukken met dit soort salonsocialisten.

In het zelfde stuk schrijft de wethouder dat zij de enige partij zijn die zich inzet voor goede woningen die betaalbaar zijn. Dat is nogal een uitspraak van een partij die constant alle voorstellen van de SP in Amersfoort wegstemt ten aanzien van het meer bouwen van sociale woningen in Amersfoort. Voorbeeld is de Lichtenberglocatie. Voorstel van de SP was om daar sociale woningbouw te plegen, weggestemd door de PvdA. Sociale woningbouw op de kop van Schothorst, onbespreekbaar. Dan de Elizabeth locatie. De SP wil daar beperkt woningbouw toestaan, mits daar ook sociale woningbouw komt. Komt dat er? Zeer waarschijnlijk niet, aangezien in de plannen middel, duur en dure woningen zijn gepland. Ben benieuwd hoe de PvdA zich gaat opstellen. De Alliantie wil wel graag sociale woningbouw plegen op de locatie Elizabeth, mits zij de kans krijgen. Deze toezegging heeft de directeur van de Alliantie aan mij gedaan tijdens een politiekcafé van de SP over woningbouw. Ik verwacht slappe knieën van de PvdA in dit dossier.

De PvdA in Amersfoort heeft geen enkele ambitie ten aanzien van goedkope woningen. Sterker nog, onder dit college met 2 PvdA wethouders blijft de woningnood voor mensen met een laag inkomen onveranderd hoog. Mensen wachten nu 4 jaar op een huis, in 2012 is het niet anders. Sterker nog door veelal dure huizen te bouwen jaagt de PvdA de lagere inkomens de stad uit. Dat zijn de feiten, dat is waar deze PvdA verantwoordelijk voor is in Amersfoort.

Ik roep wethouder Kruijt op zich voortaan beter in de Amersfoortse feiten te verdiepen dan doet hij de waarheid minder geweld aan.
O ja, over onmisbaar zegt mijn moeder altijd, niemand is onmisbaar. Als iemand dat tegen haar zegt, zegt zij ga je wassen, je stinkt naar hoogmoed. Ik moet haar gelijk geven.

Geert Groeneveld
SP Amersfoort

Foto: SP
Foto: SP

U bent hier