h

ROOD Amersfoort hoopt op raadsdebat voor einde wegsleepbeleid

22 oktober 2008

ROOD Amersfoort hoopt op raadsdebat voor einde wegsleepbeleid

Dinsdagavond 21 oktober bespraken alle woordvoerders van de fracties het voorstel voor meer fietsenrekken op station Amersfoort en een einde aan het huidige wegsleepbeleid. Een meerderheid van de gemeenteraad heeft zich uitgesproken dat er voldoende gratis fietsenstallingen op station Amersfoort, Schothorst, Vathorst en het toekomstige station Hoevelaken aanwezig moeten zijn.

Er zal een breed onderzoek komen naar de mogelijkheden, geïnspireerd op stations waar al wel oplossingen zijn gevonden voor hetzelfde probleem. Het CDA, de BPA, de VVD en de CU blokkeren echter voorlopig een einde aan de dubieuze wegsleepregeling. Dit ondanks de 1542 handtekeningen die de gemeenteraad in ontvangst nam van mensen die de regeling zat zijn.


De raadsleden luisteren naar de inspraak van Anna.

ROOD Amersfoort woordvoerder Anna la Verge: 'In de eerste plaats zijn we erg blij dat de gemeenteraad zich heeft uitgesproken dat er voldoende rekken dienen te zijn. We willen die enorme hoeveelheid mensen die getekend hebben ontzettend bedanken voor hun steun, zonder hen was dit niet gelukt. Natuurlijk zullen we voor al die ondertekenaars ook nog blijven strijden voor een einde aan het wegsleepbeleid in deze vorm. Juist dit was voor veel mensen de grootste ergernis.'


De raadsleden ontvangen per fiets en postzak de handtekeningen.

Nadat Anna la Verge had ingesproken werden de 1542 handtekeningen, natuurlijk per rode fiets, naar de tafeltjes van alle raadsleden gebracht. et was voor de kwaliteit van de discussie wel erg zonde dat er maar een half uur de tijd was om het hele voorstel met de verschillende fracties te bespreken. ROOD Amersfoort vindt dat het eigenlijk niet zou moeten kunnen dat een voorstel met zoveel steun van de bevolking zo weinig tijd en aandacht krijgt.


Wethouder Luchtenveld, die nu wél met nieuwe rekken moet gaan komen.

ROOD Amersfoort heeft een goede hoop voor het raadsdebat nog raadsleden over te halen. Als één van de raadsleden van de fracties die nu tegen is zich bedenkt, dan is er al een meerderheid voor het hele voorstel. De SP-jongeren kunnen het zich niet voorstellen dat geen van hen voor die tijd niet doorheeft dat de inwoners van Amersfoort die daar dagelijks met de fiets komen, de wegsleepregeling in de huidige vorm al heel lang zat zijn en de politiek daar terecht voor verantwoordelijk stellen.


Twee strijdbare vrouwen naast elkaar: Anya Wiersma, SP-fractievoorzitter en Anna van ROOD.

U bent hier