h

Raad steunt busmotie SP over lijnen 4 en 5

1 december 2008

Raad steunt busmotie SP over lijnen 4 en 5

De gemeenteraad van Amersfoort heeft een motie van de SP aangenomen om de routes van buslijnen 4 en 5 in de nieuwe dienstregeling niet te veranderen. In de nieuwe regeling zouden mensen vanuit Kattenbroek niet meer rechtstreeks het zorgcentrum in Zielhorst kunnen bereiken.

Lijn 4 rijdt nu via het zorgcentrum Zielhorst naar Kattenbroek. Na 14 december gaat lijn 4 verder naar Vathorst; lijn 5 zal dan via een andere route, die niet meer langs het zorgcentrum komt, naar Kattenbroek rijden. Voor veel ouderen betekent het dat zij een heel stuk moeten lopen of moeten omrijden/overstappen bij station Schothorst.
In de motie wordt B en W gevraagd bij de Provincie Utrecht aan te dringen om de routes van buslijnen 4 en 5 niet te veranderen. De provincie gaat sinds dit jaar over de buslijnen en de aanbesteding daarvan. De gemeente kan dus alleen via de Provincie proberen de buslijnen ongewijzigd te laten. De gemeenteraad was het met de SP eens en stemden allen voor de motie. Het College zegde bij monde van wethouder Luchtenveld toe het signaal bij de Provincie neer te leggen. ,,Dit is een pijnpunt waaraan iets zou moeten worden gedaan. Het college heeft geen bezwaar dit signaal bij de provincie neer te leggen. De provincie beoordeelt of het nog kan worden gerealiseerd. De gemeente Amersfoort kan het niet meer afdwingen bij Connexxion", aldus Luchtenveld.

Foto: SP
Foto: SP

U bent hier