h

SP vragen over toewijzing woonwagenstandplaatsen

3 januari 2009

SP vragen over toewijzing woonwagenstandplaatsen

Schriftelijke vragen over toewijzen van woonwagenstandplaatsen via Woonkompas. Vanaf 1 februari 2008 is de toewijzing veranderd van de standplaatsen in Amersfoort.

Woonwagenstandplaatsen worden vanaf deze datum op dezelfde manier verdeeld als woningen. Om in aanmerking te komen voor een woonwagenstandplaats, moet men vanaf 1 februari 2008 dus ingeschreven staan bij Woonkompas. De SP heeft signalen ontvangen dat de nieuwe manier van het toewijzen van standplaatsen problemen geeft. Om de problemen boven water te krijgen stelt de SP de onderstaande schriftelijke vragen aan het College van Burgermeester en Wethouders. Om niet de gewoonlijke kluitje in het riet antwoorden heeft de fractie het College verzocht de vragen niet alleen naar de letter worden beantwoord, maar ook in de geest.

1. Op welke wijze heeft de overgang van het oude systeem naar het nieuwe systeem plaatsgevonden voor het verkrijgen van een woonwagenstandplaats.
2. Hoeveel woonwagenstandplaatsen heeft Amersfoort.
3. Hoeveel mensen zijn nu ingeschreven voor een woonwagenstandplaats.
4. Van het aantal mensen die op dit moment zijn ingeschreven voor een standplaats zijn op dit moment woonachtig op een woonwagencentrum
5. Hoeveel mensen zijn ingeschreven voor een standplaats die op een woonwagencentrum wonen buiten Amersfoort
6. Hoeveel mensen zijn ingeschreven voor een standplaats die niet op een woonwagencentrum wonen.
7. Welke mogelijkheden heeft een familie binnen het systeem om zoveel mogelijk op één woonwagencentrum te wonen zoals al decennia lang de cultuur is op woonwagencentra.
8. Bent u het met ons eens dat het verhuren van een woonwagenstandplaats anders is dan het verhuren van een huurhuis. Zo ja, wilt u dan aangeven waar volgens u de verschillen zitten. Zo nee, wilt u dan aangeven waarom niet.
9. Heeft u (Woonkompas) klachten ontvangen over het nieuwe systeem van toewijzen van standplaatsen.
10. Bent u bereid om met de mensen die op de woonwagencentra wonen het nieuwe systeem na een jaar (dus 2e kwartaal 2009) te evalueren.
11. Wilt u aangeven wat de (verwachte) gemiddelde wachttijd is voor dat mensen een standplaats krijgen toegewezen.
12. Worden toegewezen standplaatsen geweigerd. Zo ja, hoeveel keer is dat na 1 februari gebeurd. Wat waren de reden van weigering.
13. Wilt u aangeven hoe het staat met het realiseren van nieuwe standplaatsen in Vathorst
14. Bestaat de mogelijkheid in Amersfoort om een standplaats te kopen, zo nee wilt u deze mogelijkheid onderzoeken en indien gewenst dit mogelijk te maken.

Foto: SP

U bent hier