h

SP constateert: Kortingskaarten niet verkrijgbaar in de bus!

1 februari 2009

SP constateert: Kortingskaarten niet verkrijgbaar in de bus!

Busreizigers in Amersfoort profiteren in de spits niet van de kortingsacties van de Provincie en Connexxion zelf. Simpelweg omdat de kortingskaarten niet in de bus verkrijgbaar zijn.

Buschauffeurs zijn coulant door de reiziger één strip minder te stempelen, maar waar drie strippen nodig zijn betaalt de reiziger teveel.
De Maxxkaartjes (de voormalige dalurenkaart) zijn er ook niet. Ook de website rept niet over de kaartjes. De busreizigers wordt er ook niet over geïnformeerd en kan er ook niet van profiteren. Als de Maxxkaartjes er zijn, krijgt de reiziger een koekje van eigen deeg. De dalurenkaart kostte vorig jaar nog 1 euro met de mogelijkheid tot overstappen. De Maxxkaart gaat 1,25 euro kosten en overstappen is niet meer mogelijk. En uit de eerste berichten die vie het SP-meldpunt OV zijn binnengekomen blijkt dat de reiziger steeds vaker moet overstappen. Dan blijft er van het voordeel
van de Maxxkaart niets over.

Na mondelinge vragen van de SP aan wethouder Luchtenveld gaf deze aan dat de kaartjes half februari in de verkrijgbaar zal zijn. Anders zullen er sancties volgen. De SP vindt dat als het busvervoer serieus willen nemen en mensen de bus in willen krijgen Connexxion zijn zaken wel op orde moet hebben. Het is dan ook onvoorstelbaar dat de busmaatschappij anderhalve maand de tijd krijgt de kaartjes gedrukt te krijgen.

Inlichtingen Frits Schoenmaker: 06 - 36 10 99 55.

Reactie van ambtenaar gemeente amersfoort:

Geachte heer Schoenmakers,

Graag had ik uw aandacht voor het volgende. Op uw website www.amersfoort.sp.nl is helaas een fout geslopen in het bericht over de kortingskaarten op de bus. De (spits)kortingskaarten zijn al sinds 21 januari beschikbaar. Ook vanochtend ben ik op die manier vanuit Nieuwland naar het stadhuis gereisd (voor 75 cent dus). Inderdaad was het tijdelijk mogelijk, omdat de kaartjes er nog niet waren, om voor 1 strip van en naar de stad te reizen (normaal 3 strippen dus).

Ik was er in ieder geval wel blij mee. Misschien kunt u uw bericht erop aanpassen?

Alvast bedankt voor uw reactie.

Foto: SP
Foto: SP

U bent hier