h

SP voor integrale aanpak voor welzijnswerk Soesterkwartier

2 februari 2009

SP voor integrale aanpak voor welzijnswerk Soesterkwartier

De SP Amersfoort heeft afgelopen dinsdag 27 januari gepleit voor een integrale aanpak van het welzijnswerk in het Soesterkwartier. Dit naar aanleiding van een motie van de BPA tot uitbreiding van de wijkwinkel in deze wijk.

SP raadslid Bets Beltman vindt de wijkwinkel aan de Noordewierweg een geweldig initiatief: door de centrale ligging van het pand en door de laagdrempeligheid kan de wijkwinkel een belangrijke rol spelen voor de buurt als het gaat om buurtopbouwwerk.
De SP vindt het pand heel geschikt voor diverse sociale spreekuren en ziet het als een ideale kleinschalige ontmoetingsruimte, in combinatie met exposities van het wijkmuseum.
Dit blijkt ook uit het feit dat de SP zich al in 2007 heeft ingezet voor behoud van de wijkwinkel.

Toch ziet de SP niets in het huidige plan van de BPA. De BPA suggereert min of meer, dat door het in gebruik nemen van de bovenverdieping van het pand alle problemen van de wijk opgelost zijn.
De SP vindt dit een te kortzichtige benadering. In de BPA-motie wordt alleen naar uitbreiding van de wijkwinkel gekeken zonder te kijken naar eventuele gevolgen voor andere buurtcentra in de wijk. Het is belangrijk om alle wijkbewoners zo goed als mogelijk te bedienen en daarvoor zijn ook de twee andere buurtcentra belangrijk. Maar wat zijn de gevolgen voor deze centra bij uitbreiding van de wijkwinkel? De SP wil ook het belang en de functie van De Sleutel en De Tandem goed in beeld hebben. Pas dan kun je goede afspraken maken over wie wat doet in de buurt.
Daarom heeft de SP voorgesteld tot april te wachten met definitieve uitbreiding van de wijkwinkel om zo te kiezen voor een integrale aanpak in de wijk waarbij alle bewoners van de wijk zo goed mogelijk ‘bediend’ worden.

De SP zal zich tot het uiterste inzetten dat er in april een goed, integraal plan op het gebied van welzijnswerk voor alle Soesterkwartierders. Daarin zal wellicht een belangrijke rol zijn weggelegd voor de wijkwinkel. De wijkwinkel is immers een voorbeeld van een goed initiatief van en voor de wijkbewoners, en dat kan de SP alleen maar toejuichen!
De SP is daarom ook benieuwd naar ervaringen van buurtbewoners met de twee buurthuizen.

Reactie naar: Bets.Beltman@tomaatnet.nl

Foto: SP
Foto: SP

U bent hier