h

Handtekeningen tegen huidige plan Valleipark

2 maart 2009

Handtekeningen tegen huidige plan Valleipark

De werkgroep SP-Leusden heeft afgelopen weekend handtekeningen verzameld tegen het huidige plan het Valleipark. De gemeente Leusden wil er een aantal dure koopwoningen bouwen en zij hoopt hiermee zeven miljoen euro binnen te halen. De SP voorziet echter dat de geplande woningen niet verkocht gaan worden en stelt voor om er juist goedkope en betaalbare huur en koopwoningen te bouwen.

De SP heeft zaterdagmiddag, met de leus “Stop huidige plan Valleipark” flink wat handtekeningen opgehaald om hun bezwaar tegen de bouw van dure woningen kracht bij te zetten. Het Valleipark is het gebied waar vroeger de hockeyvelden lagen.
De verwachting is dat die dure huizen niet verkocht gaan worden en de gemeente hierdoor een flinke strop oploopt van zo’n zeven miljoen euro. Een mooi voorbeeld is de huidige situatie in de tabaksteeg; niet alle kavels zijn verkocht.

De banken zijn ook steeds minder bereid om hypotheken te verstrekken waardoor het steeds moeilijker wordt om een huis te kopen. Daarnaast is er nog altijd behoefte aan meer huurwoningen, goedkope koopwoningen en woningen voor jongeren.

Het inbreien lijkt een oplossing, maar groene stukjes verdwijnen zo uit de wijken. De SP wil graag dat de gemeente haar contracten met bouwondernemers herziet en kiest voor de behoefte van de Leusdense bevolking.

De SP’ers kregen afgelopen zaterdag veel bijval van de winkelende voorbijgangers. Ook zij deelden de angst van de SP en kwamen zelf ook met een aantal opmerkingen. Een van de bezoekers van de kraam constateerde dat het steeds langer duurt voordat de koopwoning verkocht wordt en dat verkopers steeds meer zakken in prijs. Veel mensen zien dat jongeren niet in Leusden blijven wonen vanwege de dure woningen. Ook vroegen zij zich af waarom de woningstichting niet meer huizen gaat bouwen en de bouw van kantoren zoveel voorrang krijgt want ook daar haalt de crisis de plannen in. Er is veel meer vraag naar huurwoningen bleek uit de verschillende reacties.

Deze actie van afgelopen zaterdag was slechts het begin; de SP zal net zolang doorgaan totdat de gemeente inziet dat het huidige plan van het Valleipark onhaalbaar is.

U bent hier